loader
menu

CIUTAT

Alejandro Fdez: "Promocionar la teva ciutat no és cap caprici identitari" (I)

Sergi Casado Ciutat dissabte, 12 de gener de 2013

Aquesta és la primera de les tres parts de la primera entrevista que ha concedit el president del PP de Tarragona, Alejandro Fernández, a www.circdetarragona.com.

Un moment de l'entrevista amb el líder del PP a Tarragona, Alejandro Fernández. / circdetarragona.com

-El 2013 pinta més malament que el 2012. És l’hora de que els polítics demostrin realment la seva vàlua?

Evidentment que sí, i sobretot el que hem de fer és traslladar un missatge de confiança per poder compartir decisions molt traumàtiques per moltes persones. Ens agradaria tenir grans pressupostos per poder fer grans coses, i si no es pot fer és quan ha de sortir la raça política per esperonar la gent i que els sacrificis siguin compartits.

-Contínuament apareixen notícies que parlen de casos de corrupció i de finançament il·legals dels partits.
El que s’ha de fer és aturar-ho. Sempre he dit que el qui es vulgui fer ric que no es dediqui a la política. Els polítics estem ben pagats i hem de sentir-nos satisfets, però el que és del tot incompatible és ser polític i fer-te milionari. I n'hi ha que encara no ho han entès.

-Vostès aproven les mesures d’austeritat que dicten des de la Moncloa i, en canvi, condemnen les retallades que aplica la Generalitat.
Jo no he condemnat cap retallada de cap classe. Només puc parlar de les institucions en què tinc responsabilitats polítiques, que és a l’Ajuntament de Tarragona, i al govern d’Espanya. Només d’això em faig responsable.

-Durant la darrera campanya autonòmica catalana el PP no va voler sentir a parlar del debat identitari perquè el que importava era fugir de la crisi. Ara, en canvi, el debat el fan a Tarragona demanant el canvi de nom de la URV.

Jo no comparteixo aquesta opinió perquè considero que el debat sobre la marca Tarragona és fonamental. Generaria ocupació i riquesa perquè promocionar correctament el nom de la teva ciutat no és cap caprici identitari, sinó una qüestió económica clara.

-Temen quedar-se sols a la província en aquesta lluita que acaben de reemprendre per l’afany de defensar la marca Tarragona?
El que demano a la resta de poblacions de la provincia és que siguin solidaris amb la capital. Crec que és de justicia i crec que ho seran.

-El que sí li falta a Tarragona ciutat és una bona connexió amb els trens d’alta velocitat, per molt que ara ja s’anunciï que les quatre capitals del país ja la tenen.
Són varies decisions encadenades, equivocades i errònies que es van ser liderades per partits polítics a la ciutat que no són el meu, per entitats i per indústries. Si es fa el tercer fil, ja podem dir adéu a l’estació urbana a Tarragona perquè no es pot invertir en tot i de tot. El sistema ferroviari tarragoní està al servei de la indústria, però no de les persones. Sí he de reconèixer que s’ha acabat imposant una visió que va significar que el PP es quedés totalment sol a la ciutat de Tarragona. Però el temps ens acabarà donant la raó.

-Més que l’alta velocitat arribi al centre, la prioritat per a la ciutat és que el Corredor del Mediterrani finalment tiri endavant?
La prioritat hauria d’haver estat que l’Alta Velocitat arribés fins el centre de la ciutat, que és el que deia el Pla Territorial Parcial del Camp de Tarragona, compartit pel Ministeri i la mateixa Generalitat, però va ser el govern català, per mitjà del ja ex conseller Recoder, la que va canviar d’opinió. Va dir que aquell pla no servia per a res perquè les mercaderies anaven per la línea Reus-Roda, que era el que reivindicàvem tots, i qui s’ha carregat aquella planificació són uns altres. És evident que les decisions en materia ferroviària que s’han pres a Tarragona sempre han estat equivocades.

-Vostè continua defensant que el tercer fil suposaria matar la idea d’alliberar la façana marítima.
Per descomptat perquè una inversió de 440 milions d’euros, i no de 180 com deien els promotors farà que durant molt de temps no tinguem cap altra inversió més. Per això vaig denunciar que el somni de la provisionalitat del tercer fil era mentida. I això ho ha permès l’alcalde. Si jo hagués estat ell, no hauria passat.

-Des del PP encara es continua apostant, tant pel corredor Central com pel Mediterrani.
Jo li explico. Una cosa és la valoració política i una altra, els pressupostos. Als pressupostos només surt el del Mediterrani i això significa que la prioritat és aquesta. El central és una reivindicació de cara al futur, la qual jo, personalment, no comparteixo, però que la gent del PP de Saragossa o de Castella-la Manxa té tot el dret a demanar. I al PSOE li passa exactament el mateix. I la gent del PP del Llevant espanyol defensem el corredor del Mediterrani.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar