loader
menu

CIUTAT

CiU i el PSC es casen amb BCN World a Tarragona

Sergi Casado Ciutat diumenge, 30 de març de 2014

Barcelona World ha de ser un dels principals eixos sobre el qual ha de pivotar la recuperació econòmica de les comarques de Tarragona. Però no a qualsevol preu. Per això, malgrat que l'acte a la Torre del Pretori de Tarragona ha tingut el màxim caràcter institucional, amb la presència inclosa del President de la Generalitat, Artur Mas, en el fons, només s'ha tractat d'un acord entre el grup parlamentari de Convergència i Unió i el del PSC. D'aquí la presència del portaveu parlamentari socialista, Pere Navarro.

D'esquerra a dreta, Poblet, Ballesteros, Mas, Navarro i Granados. / Mauri

Font: departament de presidència

Una sòcio-vergència per aprovar la reforma de la Llei 2/89 i ampliar-ne les capacitats. Segurament, per això, tot i la gran presència d'autoritats, no s'ha vist cap representant de cap altre partit polític, malgrat que, en el fons, qui ha organitzat l'acte ha estat la Generalitat amb la presència del seu màxim dirigent. També el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; el de Territori, Santi Vila, i el d'Ocupació, Felip Puig. Regidors i alcaldes, tant de Tarragona, com de les rodalies.

Mentrestant, a la sala on hi ha el sarcòfag d'Hipòlit ja no s'hi cabia.

A la taula dels ponents n'hi havia cinc. Al davant, un exèrcit de càmeres i desenes de periodistes fent-se lloc entre la multitud. El president Mas, l'alcalde Ballesteros, Pere Navarro, i els alcaldes de Salou i Vila-seca, Pere Granados i Josep Poblet. Casualment, o convergents o socialistes. Què hauria passat si algun alcalde fos d'alguna altra formació?

A falta de dirigents d'altres opcions polítiques, amb qui, de moment, CiU, no s'hi ha entès pel que fa a BCN World, al Pretori sí s'hi han desplaçat els grans agents econòmics del territori. Entre d'altres, el Port de Tarragona, les quatre cambres de comerç, la CEPTA, la PIMEC i els dos grans sindicats, UGT i també CCOO, reticent fins fa poc.

"No serà un campi qui pugui, sinó una llei transparent i clara que ens permetrà tenir una tranquil·litat jurídica", ha assegurat el President Mas, qui ha refermat l'objectiu "de liderar el turisme al Camp de Tarragona i a tot el país". Mas també ha destacat les "bones pràctiques" amb què es durà a terme el projecte: "Volem no fomentar la ludopatia severa". Finalment, ha estès la mà a la resta de partits del Parlament perquè s'incorporin al projecte: "La llei encara no s'ha votat", ha conclòs Mas.

La presència de Pere Navarro ha acabat de donar un clar to polític a l'acte. La Generalitat el va convocar ahir, de manera fugaç, i a dos quarts d'onze del matí, l'endemà del canvi d'hora. Per ser diumenge, era aviat. El líder socialista ha defensat que "en cap cas els ingressos pel joc estaran per sota dels números habituals" i que "es faran tots els controls per evitar el blanqueig".

Navarro s'ha felicitat per "haver adaptat el projecte al territori", principalment perquè ajudarà a pal·liar els greus efectes de la crisi a les comarques de TGN, amb un 27 per cent d'atur. Per això, ha anunciat que amb l'aprovació de la Llei 2/89 en el ple del proper 24 d'abril s'inclourà un paquet de 20 mesures de polítiques socials.

L'alcalde Ballesteros ha celebrat que "els que estem aquí no ens hem rentat les mans perquè volem construir un país real, per donar feina als aturats i als empresaris tarragonins". L'alcalde socialista de Tarragona ha recordat que les darreres setmanes han estat de "bon auguri", en referència a la inauguració del servei de rodalia, la terminal de creuers i el nou clúster de la Química.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar