loader
menu

CIUTAT

Les comarques de TGN rebran una inversió de 47 milions d'euros gràcies a BCN World

El Circ Ciutat dilluns, 31 de març de 2014

El diputat socialista al Parlament per Tarragona, Xavier Sabaté, ha explicat que l’acord subscrit ahir a Tarragona en relació a BCN World permetrà “desenvolupar un gran projecte que ajudarà a diversificar el nostre sistema productiu i intensificar el turisme a les nostres comarques.”

Sabaté ha donat a conèixer que el fons social i territorial de l’1% del total de la inversió del projecte que, a petició del PSC, inclou l’acord, sumat a l’aplicació màxima de la taxa hotelera, “suposarà una inversió aproximada, pel cap baix, de 47 milions d’euros per a les comarques tarragonines. Per fer-nos una idea del que això representa només cal tenir present que aquesta xifra és superior a tota la inversió adreçada al Camp de Tarragona en el marc dels pressupostos de la Generalitat per enguany.” Per al PSC la inclusió d’aquest 1% del total d’inversions destinat a acció social i territorial era condició sine qua non per subscriure l’acord.

En aquest sentit, el diputat tarragoní ha anunciat el compromís socialista de què “aquesta inversió es gestioni des del territori, des de Tarragona. Aquesta serà una de les nostres propostes en el desenvolupament de l’acord subscrit ahir.”

Xavier Sabaté ha explicat que aquesta inversió addicional que aconseguirà Tarragona es destinarà a finalitats socials com, per exemple, a les entitats que es dediquen a la discapacitat, a un fons social per als treballadors o a inversions per al patrimoni arqueològic tarragoní. “Aquí vull agrair les aportacions de dirigents sindicals, com Jaume Pros o Paco López, del president del centre de paràlisi cerebral Jaume Marí, i de Josep Maria Milà i Josep Anton Burgasé en matèria d’assessorament urbanístic.”

El diputat socialista també ha desgranat que “la inversió en casinos en el conjunt del projecte tan sols suposa el 15% del total, la resta, el 85% afecta a una àmplia gamma de noves oportunitats com ara nous centres de convenció, hotels, teatres, una amplia oferta comercial, etc.”

“Això no és Las Vegas, ni Macao, ni Singapur. Aquí tenim patrimoni romà i romànic, una rica oferta gastronòmica, cultural, patrimonial i històrica. Crec que l’acord assolit permet una relació més amable amb el nostre entorn i el nostre teixit social.”

Finalment, Xavier Sabaté ha volgut agrair les aportacions de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, dels portaveus socialistes a Vila-seca i Salou, Alberto Miñambres i Toni Brull, de l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, i del diputat reusenc Francesc Vallès, entre d’altres. “Les seves aportacions en positiu han estat molt valuoses i han facilitat que l’acord per un projecte més humanitzat al servei del territori hagi arribat a bon port. En definitiva, hem aconseguit un bon acord, amb inversions territorials i socials, que garanteix l’interès general i, sobretot, l’arribada de noves inversions i la creació de nous llocs de treball.”

Font:circdetarragona.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar