loader
menu

Un informe deixa al descobert la inacció de l'Ajuntament per eixugar els 6 ME de dèficit de l'empresa de mercats

Sergi Casado dimarts, 01 d'abril de 2014

L'empresa municipal de mercats de Tarragona no aixeca el cap i la seva salut financera és extremadament delicada. Les obres de reforma del mercat central, pressupostades en 36 milions d'euros, l'estan debilitant fins el punt que el perill de dissolució és més present que mai. I els entesos en donen fe.

Font: circdetarragona.com

Així ho revela l'auditoria de comptes anuals de l'exercici 2013, a la qual ha tingut accés El Circ, i que posa de manifest no només la sagnia econòmica i el caos financer d' Espimsa, sinó que, a més, no es detecta cap tipus de reacció per part de l'Ajuntament.

L'informe, elaborat per Faura-Casas, explica, textualment, que "no hem constatat que l'Ajuntament (de Tarragona) hagi adoptat les mesures que condicionen la bondat del pla de correcció, pel que no podem manifestar-nos sobre el compliment del mateix".

El pla va ser aprovat per la junta extraordinària el passat 28 de febrer, però estava subjecte a les mesures que ha de començar a aplicar el consistori abans de fi d'any per eixugar el dèficit. Els auditors no veuen cap moviment per part del govern de Ballesteros.

L'auditoria elaborada per Faura-Casas assegura que "a causa de l'efecte molt significatiu de les incerteses descrites, no podem expressar una opinió sobre els comptes anuals".

L'informe desglossa que, a 31 de desembre de 2013, l'empresa de mercats tarragonina arrossegava un dèficit de 6.315.000 euros. Descriu, a més, unes necessitats de tresoreria pel 2014 de 7,3 milions d'euros, en les quals s'inclou la previsió de cobrament de gairebé 6 milions. Els auditors indiquen que en el cas que aquests diners no es cobressin caldria un finançament addicional.

L'Ajuntament farà una aportació d'1,3 milions d'euros, tot i que, segons l'informe, està condicionada a que aquest obtingui el finançament necessari. També figuren els 4,4 milions d'euros que s'han d'ingressar en concepte de cessió d'ús als paradistes, amb els quals encara s'hi està negociant.

En opinió dels auditors, el pla de correcció aprovat al febrer pel plenari presenta fluxos negatius de tresoreria a Espimsa fins l'any 2036.

Des de l'Ajuntament, el regidor d'Hisenda, Pau Pérez remarca que "malgrat l’impagament de l’Estat Central, el pla de correcció que ha fet l’Ajuntament de Tarragona està en marxa, però l’auditor no l’ha pogut valorar perquè aquestes mesures correctores es van aprovar el passat 28 de febrer i encara no s’han pogut visualitzar l’aplicació de les mesures."

Pérez afegeix que “tots els esborranys de les auditories són favorables, excepte la d’Espimsa i la d’Aparcaments Municipals, per l’impacte que provoca el pàrquing Jaume”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar