loader
menu

CIUTAT

Els gossos de TGN tenen tres mesos menys de platja que els de BCN

Sergi Casado Ciutat dimarts, 01 d'abril de 2014

Amb l'arribada del mes d'abril, a Tarragona també arriba la prohibició de portar gossos o animals de companyia a la platja. Ho estableix l'article 138 de l'ordenança municipal de Convivència Ciutadana. "Durant el període comprès entre l’1 d’abril i el 15 d’octubre, resta prohibida la presència d’animals domèstics i de companyia a la platja, a excepció dels gossos guia".

Foto: mar cirera

En cas d'incompliment de les obligacions, l'infractor s'exposa a una sanció tipificada com a greu, tot i que amb la rebaixa aprovada per l'Ajuntament, la multa oscil·laria entre els 100 i els 300 euros, lluny d'una multa màxima de 1.500 euros, tal com recollia la normativa anterior.

El Circ ha consultat l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, la responsable de la qual torna a ser la regidora Carme Crespo, per comprovar si de cara a aquesta temporada s'ampliaria el període per portar les mascotes en alguna de les nombroses platges que hi ha al terme municipal. La resposta ha estat clara i taxativa: tot continuarà igual i la prohibició es manté efectiva des de l'abril fins a mitjan d'octubre perquè ningú no ha demanat res.

Si fins ara, sí es podien portar, però sempre lligats, des d'ara i fins la segona quinzena d'octubre, resta prohibit per ordre municipal.

Les restriccions de Tarragona, però, contrasten amb la flexibilitat d'altres ciutats, com per exemple, Barcelona. A la capital, els propietaris d'animals de companyia poden seguir portant-los a la platja fins l'1 de juny, sempre que sigui entre setmana. La prohibició total comença a partir del primer cap de setmana de juny, però només fins el 16 de setembre, un mes abans que a Tarragona.

Una altra possibilitat que, de moment, l'àrea de Medi Ambient del consistori tarragoní no contempla és convertir alguna de les platges del terme en platja per a animals. A les Terres de l'Ebre, per exemple, hi ha quatre platges on sí s'hi poden portar mascotes: a la platja del Trabucador, a la Ràpita; a la Cala Bon Caponet i a Cala Cementiri, a l'Ametlla de Mar; i a la platja dels Eucaliptus, a Amposta.

A Tarragona, ni una cosa, ni l'altra. A partir d'ara, totalment prohibit.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar