loader
menu

CIUTAT

Fantasmes al pàrquing Jaume I: la mort de l'ex gerent no consta al registre

Sergi Casado Ciutat dimecres, 02 d'abril de 2014

A Tarragona, tothom tenia coll avall que molts dels misteris i secrets que envolten la construcció del pàrquing Jaume I se n'havien anat a la tomba amb les morts dels dos principals protagonistes. L'un, Rafael León, el director de Sistemas Alem, l'enginyeria madrilenya que havia d'aportar la tecnologia per fer-lo intel·ligent; i l'altre l'ex gerent de l'empresa Municipal de Transports Jesús Trasobares.

Una imatge de l'interior del pàrquing Jaume I. /visual-lab.info

Oficialment, però, de mort, només n'hi ha un: León. Pel que fa a l'antiga mà dreta de l'alcalde Nadal i principal responsable de la gestió i construcció del Jaume I, Jesús Trasobares, no se'n té constància. L'organisme Registros Civiles de España, depenent del Ministeri de Justícia, no l'ha localitzat. El Circ ha tingut accés als documents que donen fe que, a efectes oficials, Jesús Trasobares no és mort.

La petició la va fer el jutge que investiga el cas, Antoni Gambón, titular del número 3 de Tarragona, qui continua demanant dades i informació, i qui en breu podria començar a fer imputacions en la denúncia fa uns quants per l'associació Veu Ciutadana. En paral·lel a tota la instrucció, el magistrat va sol·licitar els documents que acreditessin oficialment que tant l'ex president d'Alem, com l'ex gerent municipal havien traspassat.

Per això, davant la certificació negativa de la mort de Trasobares, el jutge ha tornat a demanar a les parts que comuniquin amb urgència la localitat on va morir l'ex gerent de l'EMT. Això, sí realment és mort. Ara fa quasi dos anys, El Circ, quan encara blog, va informar, precisament, de la desaparició de Trasobares. Era el maig de 2012. Sense ell i sense el màxim responsable de l'enginyeria Sistemas Alem, molts secrets se n'havien anat a la tomba.

Des de l'Ajuntament, però, no es va emetre cap nota de condol, tot i que va ser un dels principals càrrecs de confiança de l'alcalde Joan Miquel Nadal.

Doncs, perquè la investigació flueixi, el jutge necessitarà tenir la confirmació documental de la mort de Trasobares, cosa que ara mateix no té.

Mentrestant, el pàrquing Jaume I continua tancat, pendent d'adjudicar-lo novament perquè sigui convencional, i amb una despesa que podria acabar arribant als 40 milions d'euros, quan el pressupost inicial era de menys de 4.


Documents

Document Registros Civiles de España


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar