loader
menu

La mort de l'ex gerent del pàrquing Jaume I no figura al registre de TGN, però sí al de València

Sergi Casado dijous, 03 d'abril de 2014

El misteri sobre la mort de l'ex gerent del pàrquing Jaume I, Jesús Trasobares, ha quedat resolt. Sí es té constància de la seva defunció. Va ser a València el 3 de maig de 2012.

Una imatge del pàrquing Jaume I. / circdetarragona.com

El Circ va publicar el dimecres 2 d'abril que el certificat que acredita la defunció de l'ex gerent de l'aparcament, Jesús Trasobares, no existia al Registre de Tarragona, que és d'on va rebre dades el jutge, però sí figura al de València. El sistema estatal de registres encara funciona de manera provincial i, malgrat que qui va demanar saber on i quan va traspassar va ser un magistrat que investiga el cas, des del registre de Tarragona es van limitar a dir que ells no el tenien, i tant amples.

Qui va fer les gestions per obtenir el document que demanava el jutge? Si se sabia que Trasobares va traspassar a València, per què es va fer la petició només al Registre de Tarragona?

El paper que dóna fe del traspàs de l'antic gerent del Jaume I té data de 3 de maig de 2012 i figura en el Registre Civil de València. Tractant-se d'una petició judicial, des del registre de Tarragona, però, no es va fer cap altra gestió per mirar de satisfer la demanda del jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona.

La maquinària de l'administració, en aquest cas de Justícia, només ha fet que posar traves i obstacles a una gestió tan senzilla com confirmar unes dades que l'estat sí té, però no a l'abast de la perifèria. L'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) haurà de fer trasllat al jutjat del document que confirma el decés de l'antic gerent de l'Empresa Municipal de Transports (EMT).

Un pàrquing maleït

Tot i que el seu nom no ha aparegut, una altra persona amb molt poder de decisió en l'obra del Jaume I també va morir, ara fa uns anys. Es tracta del director d'obra, el madrileny Félix Torcal, molt vinculat a Sistemas Alem. Segons ha confirmat El Circ, sense les signatures d'aquest enginyer madrileny l'obra del pàrquing no hauria tirat endavant.

Torcal, com el mateix Trasobares i l'expresident de Sistemas Alem, també va traspassar un cop desvinculats del Jaume I. Fons consultades pel Circ han explicat que almenys tenia 80 anys quan signava les certificacions d'obra, per la qual cosa, en l'actualitat en tindria més de noranta. Sigui com sigui, tres persones clau en tot el procés del Jaume I ja han mort.

De qui és la responsabilitat

En qualsevol cas, segons afirmen des de l'associació denunciant de l'escàndol en la gestió del pàrquing, Veu Ciutadana, la corresponsabilitat de Trasobares i León en el desgavell queda diluïda.

Ho creu així, sobretot arran d'unes declaracions, fa uns dies, del secretari general de l'Ajuntament i president de la comissió d'Investigació del pàrquing, Joan Anton Font, al Diari de Tarragona, en què l'associació interpreta que l'alt càrrec atribueix la responsabilitat del desgavell econòmic i de construcció a les dues persones que ja són mortes.

Segons Veu Ciutadana, el secretari de l'Ajuntament, en la seva declaració davant del jutge, va explicar que no es movia un fil sense que l'equip de govern i tots els polítics de l'Ajuntament en tinguessin coneixement.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar