loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Compte enrere pel festival Dixieland

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 03 d'abril de 2014

Sopars i picnics dixie, tallers per als més petits, entreteniments musicals al carrer, concerts de gran i petit format, etc...tot això és només un petit tast del que es podrà veure i escoltar a partir de dilluns 7 d’abril i fins el diumenge següent, 13. Durant tota la setmana els tarragonins i tarragonines sortiran al carrer, aniran al seu centre cívic, al Teatre o al restaurant i es trobaran amb el Festival Dixieland 2014: un programa que enguany proposa més de 70 activitats amb 100 músics i en 40 espais diferents.

Enguany el Dixieland també amplia disciplines artístiques. Per primera vegada no només la música tindrà lloc dins el festival. Així, també la pintura, la dansa, el cinema, la poesia, el teatre o la gastronomia seran les disciplines que sumaran forces al festival i que complementen la oferta cultural amb un únic fil conductor que és la música.

Els estils musicals també viuran en el Dixieland 2014 una ampliació. Del jazz antic al jazz modern, passant pel dixieland, el swing, el bebop, el funky, el soul, el blues, afrolatin, swing, flamenc,... Aquesta obertura ens ha permès omplir una graella amb molt de color i calidesa arribant a més públics i fent un festival més popular i per a tots els gustos.

Celebracions destacades

D’una banda, enguany es compleix el 20è aniversari del Festival i per aquest motiu s’ha organitzat una exposició retrospectiva amb els vint cartells de cadascun dels certamens, que sota el títol XX anys d’història es podrà veure al hall de l’Antiga Audiència a partir de dilluns.

Així mateix, al 2014 fa cent anys dels inicis del Jazz-Dixieland que el dissabte 12 d’abril al Passeig del Serrallo, tindrà el seu punt àlgid. Amb la música dels Pixi Dixie Band i la Sitjazz Band es podrà reviure l’ambient festiu de Nova Orleans en un escenari molt escaient i adequat com és el Moll de Costa.


Els caps de cartell

Font: cedida

A més, des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament s’ha seguit apostant per concerts de gran renom, dels que cal destacar, entre d’altres Randy Greer, Perico Sambeat, Llibert Fortuny, Matteh Simon, Joan Chamorro , Andrea Motis, Mariano Steinberg, Marco Mezquida, i bandes com The Excitements, Tarragona Dixie Festival All Star o La banda la Maria.

Randy Greer Quintet serà el primer a actuar al Teatre Metropol dins el Festival i ho farà el proper dijous 10 d’abril a les 20h. El cantant nord-americà és un dels cantants més sòlids del jazz i influenciats per aquest món, ja que és nét del bateria de Duke Ellington, Sonny Greer; i ho fa seguint el llegat, la veu i l’estil de Nat King Cole.

El segon Gran Concert al Teatre Metropol anirà a càrrec de Roger Benet i la Vicens Martín Dream Big Band, que es podrà veure l’endemà, el divendres 11 a les 20h i que ofereixen la veu i la música respectivament, presentant un concert únic i explosiu que situarà en una mateixa escena les cançons del nou disc del particular creador tarragoní, Ciutòpolis.

Finalment, el tercer concert del Metropol, serà a càrrec de Xavi Torres Trio Feat: Perico Sambeat i Llibert Foruny, el 12 d’abril a les 20h, que presentaran un concert especialment creat pel Festival i on el més espectacular serà veure aquest jove pianista tarragoní, Xavi Torres, acompanyat dels reconegudíssims saxofonistes Sambeat i Fortuny.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar