loader
menu

CIUTAT

"Alguns locals d'oci nocturn de TGN semblen ancorats en el segle passat"

Sergi Casado Ciutat dijous, 03 d'abril de 2014

L'Otto Zutz celebra el seu primer any a Tarragona. En aquest temps, però, el local ha variat la concepció del que volia ser al principi i intenta adaptar-se als temps actuals. El seu nou mànager, el tarragoní Joan Tejero, repassa al Circ la part d'aquest primer any al capdavant de la nau.

El Circ entrevista el mànager d'Otto Zutz Tarragona, Joan Tejero, just en la setmana que fa un any que es va inaugurar

- Hi ha hagut canvis en la direcció, s’han modificat les cartes i també s’ha variat el perfil de client.

El mànager actual d'Otto Zutz Tarragona, Joan Tejero. / cedida

- "Sí, s'ha canviat la carta del restaurant per un tipus de menjar mes asequible i en definitiva mes econòmic. Havíem apostat per una cuina més elaborad, però tot i que tenia molt bones crítiques la gent només es concentrava les nits de divendres i dissabtes. Per altra banda la gran demanda de grups que sol·licitaven un preu tancat i més económic va fer que enfoquéssim més la cuina per aquesta banda, cuina per grups , esdeveniments, celebracions, etc".

- Per què es va decidir a agafar el negoci?

- "Doncs, per dues qüestions principals: La primera, va ser la bona impresió que em va donar la propietat del negoci. Hi havia moltes idees, molt dinamisme i molta professionalitat. Això, a Tarragona, és molt dificil de trobar i fa més de 25 anys que m'hi dedico. Alguns locals d'oci nocturn de la ciutat sembla que estiguin ancorats en el segle passat. Sempre funcionen de la mateixa manera, amb més o menys èxit, però inmersos en una letàrgia creativa que no beneficia en res a la ciutat".

- I què més el va fer apostar per l'Otto Zutz?

- "El local. A Tarragona no n'hi ha cap com aquest. Ja fa més de 15 anys, en una de las meves visites a Escòcia per fer cursos de destil·lat, vaig trobar locals tan polivalents com l'Otto. Hi pots sopar, celebrar festes particulars i gaudir d'un espai de sala de festes. Qualsevol ciutat mitjana o gran d'Europa mínimament cosmopolita té uns quants locals com aquest."

- Creu que l’Otto de TGN es va distanciant del de BCN, que és l’original?

- "En essència, no. El que passa és que Otto a Tarragona està més concebut com un multiespai, cosa que no passa a Barcelona. També hem de pensar en els gustos i costums de la gent de Tarragona, que óon diferents als de Barcelona."

- Es veuen anunciades moltes festes universitàries? Creus que això “malmet” la marca de BCN?

- "És un fet i un costum, a tot el mon diria jo, que el dijous, la gent que surt és el colectiu estudiantil. Aquest dia existeix una concentració prácticament exclusiva d'aquest target en concret. I són les propies comisions d'universitats les que contacten amb nosaltres per fer els diferents esdeveniments. Si sortís un altre tipus de gent faríem potser un altra cosa, però si només surten els estudiants hem d'adaptar-nos a la seva demanda".

- Però també acullen actes solidaris i de tota mena.

- "És clar, no només fem això. Amb certa freqüència, també organitzem actes benèfics, com l'entrega de joguines a l'hospital XXIII i fa unes setmanes un dedicat als gossos abandonats sense família. Va ser un èxit de public. Hi havia més de 120 gossos al local. Ens va emocionar moltissim que dels deu gossos que estaven en adopció cinc d'ells van ser adoptats aquella mateixa tarda."

- Des de la seva arribada, fa més d'un any, l'Otto ha acaparat l'atenció mediàtica tarragonina. Encara hi ha denúncies dels veïns?

- "Després de diverses noticies falses que van sortir i que evidentment no responien a la realitat, i segons vàrem concluir, clarament intencionades, ens vam defensar. Com no podía ser de cap altra manera, i ho farem en el futur. "

- Ho tenen tot en regla?

- "Hem passat, no un, sinó dos controls per l'entitat ECA acreditada. L'un, al començament de l'activitat, i un altre, recentment per corroborar que complim escrupulosament amb la legislació vigent."

- Així, per què es queixen? Ho vaig llegir en un mitjà de comunicació local.

- "Em sorprèn que es pugui dir per part d'alguns, i tant a la lleugera, que no som legals. Tota la documentació està a disposició del que la vulgui comprovar."

- L’estiu de 2013 va ser dur, tot i que encara no hi estava. Com es combat la davallada de clients?

- "Hi ha un problema greu de consum, siguem sincers. Hi ha molta crisis i ens hem d'adaptar en preus i formats. La pujada d'IVA del 8 al 21% está sent demolidora."

- Com veu l’oci nocturn de TGN? Quina relació hi ha amb l'Ajuntament?

- "La relació que tenim a l'Ajuntament es d'atendre cada cuestió o requeriment que ens fan. El tracte amb nosaltres es molt correcte i profesional.

- I entre els locals?

- "No tinc clar que l'associació de locals es pugui dur a terme. Hi ha molta enveja, moltes denúncies i qüestions personals entre alguns del locals. Vosaltres mateixos us heu fet ressó mes d'un cop d'aquest tema. Tot plegat és una mica patètic".

- La nit tarragonina és peculiar.

- "Jo vaig treballar uns anys de delegat d'una multinacional d'espirituosos tan a Tarragona com a Lleida, i la diferència és abismal. El que passa en aquesta ciutat amb una sèrie de locals no passa enlloc. Nosaltres, però, no volem saber res d'això. Volem fer el nostre camí sempre dins de les normatives i les directrius que ens marca l'administració, i sense haver de criticar a ningú."

- Acabarem com si es tractés d'un polític que demana el vot. Vengui l'Otto.

- "Com a sala polivalent que som, el meu equip i jo personalment treballem per donar el máxim de servei i atenció. Convidem a tothom a que ens conegui i que pensi amb nosaltres per celebrar els seus events i esdeveniments i, en definitiva, per gaudir d'unns moments agradables. Cada dia és diferent. Ens reinventem contínuament."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar