loader
menu

CIUTAT

Alejandro Fdez: "Ballesteros va voler convertir el 2017 en un projecte de partit i es va equivocar" (II)

El Circ Ciutat diumenge, 13 de gener de 2013

-Madrid ha dit que enguany no pagarà un cèntim per als Jocs del Mediterrani. Si li pregunto si això és maltractar Catalunya, suposo que em dirà que no.
Almeria va rebre diners dos anys que comencessin els jocs i això no es va interpretar com a maltracte cap a Almeria. Aquell va ser un model d’èxit i el que hem de fer és seguir el seu exemple.

-Posant-nos negatius i apocalíptics, imagini’s que els Jocs no s’acaben celebrant a Tarragona...
No m’ho imagino. D’aquí a un parell d’anys la situació haurà millorat.

-Li pregunto això perquè fa la sensació de que a Tarragona no existeix tota la unió que seria desitjable amb vistes a una cita tant engrescadora.
Perquè crec que al començament l’alcalde Ballesteros es va equivocar greument. Va voler convertir un projecte de ciutat en un projecte de partit, després ho ha intentat reconduir, però va fallar en això i la culpa només va ser d’ell.

-La gestió de Mario Rigau durant la fase en què Tarragona 2017 tan sols era una candidatura ha generat més ombres que no pas llums. Es rumoreja que el forat és milionari.
Jo no tinc coneixement d’aquestes xifres i si les tingués les denunciaria.

-I com se supera la divisió i els enfrontaments que van provocar algunes actuacions dels antics responsables de la candidatura?
Això s’ha anat reconduint poc a poc i no és irreversible. Si tots posem una mica del nostre costat i amb bona predisposició, al final es pot conseguir la unitat. I després dels errors que va cometre Ballesteros al començament del seu primer mandat crec que potser ho està reconduint perquè està en minoria.

-Cada dia surt un destí nou per a la vila olímpica. Ara agafa força la Tabacalera.
Això d’anar especulant cada dia no té sentit. Potser demà diuen que anirà al Llorito. Siguem seriosos.

-Imaginem que la situació política a Catalunya canvia, que es convoca un referèndum sobiranista i que guanya el sí. Llavors, els Jocs de qui serien? Mig d’Espanya i mig de Catalunya?
Si es fa el referèndum, serà un referèndum de costellada. No tindrà cap tipus de rellevància i no passarà absolutament res. Igual que aquella consulta en què la gent fins i tot va anar a votar sense carnet.

-Posi’s en el cas hipotètic…
No passarà perquè la llei no ho permet, ni tampoc la constitució. Fins que la constitució, que per cert, va ser votada per un 98 per cent dels catalans, no es canviï no es pot fer res. De vegades, la gent se n’oblida d’això.

-Parlem de l’actualitat municipal. Es troba a gust a l’oposició?
Jo no m’hi sento mai a gust perquè com a polític vocacional que em sento, ho sóc per governar i per intentar fer progressar una societat. Però t’has d’adaptar al paper que els ciutadans t’han destinat i en el meu cas és a l’oposició a l’Ajuntament.

-Amb la resta de l’oposició no estan gaire units.
Si ho estiguèssim estaríem al govern, perquè entre els dos sumem (riu).

-Atesa la conjuntura política catalana, és posible seguir posant-se d’acord amb CiU?
Hem votat moltes coses semblants en els darrers temps i d’altres que no. És una relació normal entre dos partits amb pes important a la ciutat de Tarragona.

-Fa temps ja va deixar clar que no lideraria cap moció de censura per enderrocar Ballesteros. Fa uns mesos van negociar per mirar de governar junts.
En el seu temps es va negociar, però no es va arribar a cap acord. I som conscients que no ens podem passar tot el mandat generant incerteses sobre aquesta situació. Ara estem a l’equador del mandat i el que ha de fer l’alcalde, que està en minoria, és arribar a acords amb la resta de forces polítiques dins de l’Ajuntament. Un pacte es fa al començament.

-Les negociacions amb el PSC es van trencar perquè vostès van demanar l’alcaldia i Ballesteros ho va considerar innegociable?
No.

-Per què, doncs?
Per diversos aspectos que queden en la privacitat entre el senyor Ballesteros i jo, però no només per l’alcaldia.

-Es porten bé?
I tant.

-Com ha vist l’evolució de la figura de l’alcalde Ballesteros des que va guanyar per majoria absoluta el 2007 fins ara?
Les eleccions de 2007 van ser unes eleccions de canvi i ell va generar una il·lusió enorme. Va començar amb molta energia, però no ha estat capaç de connectar amb una majoria social suficient que li permetés estar tranquil al govern. Això és així. Tenia una majoria d’esquerres i va plantejar les eleccions de 2011 com un plebiscit dient o jo, o ciu i pp, i al final vam sumar més que ell.

-I des de les últimes municipals, ja no és el mateix?

Això li va generar una provocar una frustració profunda i una certa sensació de malenconia. El tracte personal amb ell és exquisit, però ja fa temps que tinc la sensació que estem en el tram final del cicle Ballesteros. El cicle era necessari, però amb vuit anys ja s’ha acabat, com també s’han acabat els cicles passats de 18 anys d’alcaldia.

-Si Ballesteros no genera il·lusió, entenc que creu que l’està generant vostè i el seu PP. En les darreres municipals van batre rècords.
El Partit Popular és una alternativa real a guanyar qualsevol de les eleccions que se celebrin a Tarragona. El que sí que és cert és que encara no hem estat capaços de construir al voltant nostre una majoria prou ampla. També crec que entre la ciutadania hi ha la percepció que som la més clara alternativa d’un canvi de govern a Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar