loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament dóna la raó a una comparsa del carrer Reial i també la premiarà pel Carnaval 2014

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 03 d'abril de 2014

Igual que en l'esport, els castells, la política o qualsevol altra disciplina, la passió i el sentiment s'han de viure des de dins per entendre'ls. En el Carnaval, també. Tot i que els premis de més renom són el primer i el segon, pel Rei Carnestoltes i per la Concubina, n'hi ha d'altres que fan la mateixa il·lusió als qui els reben. I més si l'esperen amb candeletes perquè saben que enguany els toca.

Font:facebook.com/ marccolilla

Per exemple, el premi Constant, que s'atorga a la comparsa que porta més anys desfilant al Carnaval de Tarragona. Per antigüitat, l'any passat ja li tocava a la comparsa de l'Acadèmia de Ball May, al carrer Reial, que surt des del 94, amb l'única excepció de la rua de 2010. El guardó, però, no va ser per a ells, sinó per a la Petada. "Vaig pensar que m'havien saltat", afirma May, la responsable de la comparsa, qui té en ment quants anys porta cadascuna de les comparses de la ciutat.

Però enguany ja no se'ls podia escapar. Això és el que creien, ja que en l'entrega de premis, el de la constància va recaure en la comparsa Cayo Largo, que és més nova que l'Acadèmia de Ball May. "Va ser com un cop a l'estòmac, ens va sobtar molt", confessa May. Per això, es va adreçar a l'àrea de Cultura de l'Ajuntament per denunciar el greuge. La regidora de Cultura, Begoña Floria, admet que ha estat una errada i que en els propers mesos la comissió de Carnaval atorgarà un segon premi Constant.

De fet, també se'ls va proposar si voldrien esperar-se a l'any 2015, però des de la comparsa es van negar rotundament. Volien el premi enguany perquè es tractava d'aquest carnaval i no tindria cap sentit que els donessin el premi l'any que ve, quan se sap que l'èxit ha de ser per a una altre col·lectiu de disfresses.

D'aquesta manera, la comparsa Circus 1900, amb més d'una vuitantena de membres, serà guardonada amb el premi Constant 2014 en un acte amb tots el reconeixement oficial.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar