loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Necròpolis i 15 monuments més del país ja són visitables virtualment

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 04 d'abril de 2014

La Necròpolis Paleocristiana de Tarragona i quinze monuments més del país ja es poden visitar virtualment amb l'aplicació Google Street View des del passat 25 de març. Això és gràcies a la col·laboració establerta entre el Departament de Cultura i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat de Catalunya amb la companyia americana Google.

Google Street View ofereix l’accés virtual a l’interior de 16 monuments gestionats pel Departament de Cultura mitjançant l’aplicació de la tecnologia trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia permet capturar imatges panoràmiques en 360 graus mitjançant una motxilla que incorpora una càmera amb lents múltiples.

Font: circdetarragona.com

La fàcil portabilitat dels dispositius permet recopilar imatges en monuments als quals només es pot accedir a peu, de difícil accés, o en ubicacions a les quals no hi poden accedir vehicles. Per dur a terme la captura de les imatges, persones equipades amb les motxilles especials, han recorregut els 16 monuments. La complexitat del projecte queda palesa en el fet que, per exemple, al Castell d’Escornalbou s’han fet 10.125 fotografies; al monestir de Sant Pere de Rodes, 14.295 fotografies i a la cartoixa d’Escala Dei, 11.910 fotografies.

Amb la incorporació a Google Street View, el patrimoni cultural català fa un pas més pel que fa el seu posicionament a nivell mundial. Google ha creat una pàgina web en l’àmbit internacional on apareixen les fotos més destacades d’aquests monuments per a promocionar-los (https://www.google.com/maps/views/streetview/catalonia-highlights?gl=es). La iniciativa representa el punt de partida d’una col·laboració entre Google i el Departament de Cultura i el CTTI, que han seleccionat i coordinat les tasques de l’enregistrament de les imatges.

Clica AQUÍ per visitar la Necròpolis.

Els 16 monuments catalans als quals es pot accedir virtualment són les restes d'Ampúries, la Cartoixa d'Escaladei, el castell d'Escornalbou, el castell de Miravet, el monestir de Santes Creus, el monestir de Sant Pere de Galligants, el castell de Cardona, el monestir de Sant Pere de Rodes, la Seu Vella de Lleida, el convent de Sant Bertomeu (Bellpuig d'Urgell), la Canònica Santa Maria de Vilabertran, el Museu d'Arqueologia de Catalunya a Ampúries, el conjunt d'Ulastret (Baix Empordà) i el castell de Monsoriu, a Arbúcies (La Selva)


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar