loader
menu

CIUTAT

Alejandro Fernández: "Només al PP de Tarragona hi ha pau interna" (i III)

Sergi Casado Ciutat diumenge, 20 de gener de 2013

-El @PP de Tarragona no té sostre?
Els que diuen això són els mateixos que, després de pactar amb @Ballesteros els pressupostos de l’any 2011 preveien que ens enfonsarien en les generals. També són els mateixos que auguraven que amb les retallades de Rajoy la ciutat de Tarragona castigaria el PP i resulta que, per primer cop en la historia d’unes eleccions autonòmiques, vam aconseguir ser la segona força de la ciutat, a només quatre punts de @Convergència i Unió.

El portaveu del PP a Tarragona, Alejandro Fernández. / circdetarragona.com

-Així, a Tarragona, hi ha PP per a anys i està més fort que mai?
De vegades, la gent confon desitjos amb realitat. Ens deien que amb 7 regidors havíem tocat sostre i si en les properes n’obtenim 9, segur que també diran que hem tocat sostre. No els agrada el que està passant.

-Només acabar les eleccions municipals de 2011, ningú no dubtava que vostè repetiria com a candidat el 2015. Al PSC i sobretot a CiU, les coses no estan tant clares. D’això se’n pot treure rèdit?
Tal com està la situació política a Tarragona actualmente hi ha possibilitats de generar un canvi potent. Al 2007 el PSC estaba molt unit i no hi havia debat en torn de la figura de Ballesteros i el 1991 tothom sabia que Nadal seguiria sent alcalde. Avui dia aquesta tranquil·litat i pau interna només la tenim nosaltres, i això és un aval molt important. La gent vol que parlem de les seves necessitats, però no dels nostres problemes interns.

-Han hagut de passar cinc jutges pel jutjat d’instrucció número 3 de Tarragona perquè l’actual magistrat es comenci a prendre de manera seriosa la investigació sobre el pàrquing Jaume I.
M’agradaria que la justicia anés més ràpid perquè el darrer exemple de la lentitud és el cas Pallerols. Volem que es depurin les responsabilitats que calgui.

-Si el jutge investiga a fons potser apareixen notícies i fets impactants per a la ciutadania. Fins ara, els informes semblaven una mica ensucrats.

No estic en disposició de fer cap comentari. Si s’ha produït delicte, és la justícia qui ha de posar noms i cognoms damunt la taula.

-Han decidit qui ocuparà les cinc cadires que té assignades el PP pel futur gran consell d’administració de l’Agrupació d’Interès Econòmic?
Ho farem en breu i no hi haurà cap problema per escollir les persones.

-Qui són?
No ho puc dir.

-De projectes pendents a Tarragona cada vegada n’hi ha menys. Suposo que, en part, també se’n sent responsable.
Pràcticament no tenim diners i resulta que en aquest mandat les coses estan anant molt millor. En l’anterior, el govern socialista va mostrar una actitud massa prepotent.

-Troba encertat ara vendre patrimoni per fer més calaix?
Vendre patrimoni no ha de ser mai un tabú, encara que quan els socialistes estaven a l’oposició pensaven que fer això era com amputar-los un braç. El problema és que s’ha de tenir precaució i no malvendre. S’ha d’analitzar cas a cas i analitzar les ofertes amb deteniment.

-Per fi es reobrirà la Necròpolis, després de més de vint anys tancada. Ara només falta que l’estat la traspassi a la Generalitat.
El secretari d’estat de cultura es va comprometre davant del conseller de Cultura a fer-ho durant aquest mandat. Pel que tinc entès, les converses estan avançades, tot i que ja avanço que pel fet que la tingui la Generalitat no garanteix que s’obri. Només cal mirar què ha passat amb les obres de la Ciutat Judicial i del Complex Sant Jordi. Trobo bé que l’estat cedeixi la Necròpolis a la Generalitat perquè ha de ser la comunitat autónoma qui la gestioni, però que no passi com amb el Banc d’Espanya. Es va penjar un cartell per dir ja és nostre, però per fer què?

Si voleu tornar a llegir la primera part de l'entrevista, cliqueu AQUÍ.

Si voleu tornar a llegir la segona part de l'entrevista, cliqueu AQUÍ.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar