loader
menu

CIUTAT

El jutge imputa Josep Poblet per cinc delictes vinculats al cas Innova

El Circ Ciutat dilluns, 07 d'abril de 2014

El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha estat imputat pel jutjat d'instrucció número 3 de Reus per cinc delictes relacions amb el cas Innova.

Font: rol-riberaonline.com/blogspot.com

El jutge investiga Poblet per pressumpta prevaricació, malversació de cabals públics, omissió del deure de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental.

Segons l'acte, a què ha tingut accés Efe, el jutge imputa Poblet en la peça separada número 8 de l'anomenat cas Innova, en què s'investiga un suposat cúmul d'irregularitats en el si del conglomerat d'empreses municipals Innova de Reus.

La Guàrdia Civil ja va requerir, a mitjan febrer, documentació a l'Ajuntament de Vila-seca sobre la construcció de l'ambulatori de la població, supervisat per l'arquitecte Jorge Batesteza, imputat al seu torn en el cas Innova per, entre d'altres delictes, blanqueig de capitals. Poblet haurà de declarar davant del jutge aquest dimecres dia 9 a la tarda. El titular del jutjat número 3 de Reus imputa, a més de Poblet, el regidor d'Hisenda i promoció, Xavier Farriol, i la regidora d'Urbanisme, Manuela Moya, tots dos de CiU, pels mateixos delictes.

El jutge també imputa Esmeralda Núñez, regidora de l'àrea de La Pineda (el nucli turístic i costaner de Vila-seca) i Ana Josefa Girona, responsable del barri de La Plana.

Finalment, el jutge instructor del cas Innova imputa Josep Maria Pujals, regidor de Salut Pública, i el regidor de Relacions Ciutadanes, Cultura i Dinamització Laboral, Josep Toquero.

Totes les persones imputades pertanyen a Convergència i Unió i es dóna el cas que tots formaven part de la Junta de Govern Local que va donar el vist-i-plau als tràmits de construcció del Centre d'Alta Resolució (CAR) de la població, que va costar 11,2 milions d'euros.

L'arquitecte Jorge Batesteza està imputat en el cas Innova per cobrar 387.000 euros, presumptament injustificats, entre els anys 2007 i 2010 en concepte d'assessoria tècnica per a la construcció de l'Hospital Sant Joan de Reus.

En aquestes dates, el director general d'Innova era Josep Prat, que també ocupava el càrrec de president de l'Institut Català de la Salut (ICS) i al qual el jutjat número 3 també imputa diversos delictes.

Aquest jutge també havia imputat Ester Ventura, exdirectora financera del conglomerat d'empreses públiques Innova de Reus i dona de Josep Poblet.

La investigació judicial ja suma gairebé 50 persones imputades pel cas Innova, entre elles, tot l'equip de govern de Reus anterior (PSC-ERC-ICV-EUiA) i la segona tinenta d'alcalde actual (CiU).

El funcionament és correcte

L'Ajuntament de Vila-seca ha emès un comunicat defensant "la certesa absoluta del correcte funcionament de l'Ajuntament" i asseguren que les informacions que van aportar al jutjat "mostren que no hi ha connexions" amb Innova. A continuació, el comunicat:

"En relació a les notícies aparegudes avui en els mitjans de comunicació l’Ajuntament de Vila-seca MANIFESTA,

1. La certesa absoluta del correcte funcionament de l’Ajuntament en tots els seus actes administratius i polítics en defensa dels interessos col•lectius i dels recursos públics.

2. La seguretat del treball eficient, transparent i professional, de tots i cadascun dels tècnics i funcionaris, així com dels representants polítics de l’Ajuntament.

3. Que la voluntat de l’Ajuntament, en el seu servei públic, és la de col•laborar sempre amb els procediments judicials, facilitant tota la informació que se li requereixi, amb l’objectiu, compartit amb la justícia, de defensar l’interès general i la bona gestió.

4. Que en relació a la documentació sol•licitada en el seu dia, per part del Jutjat de Reus, els documents aportats, els procediments emprats i els informes tècnics existents són en ells mateixos la garantia de la transparència i de l’absoluta correcció del procés.

5. Que d’altra banda, la mateixa documentació i les informacions aportades al Jutjat de Reus, així com el propi funcionament global dels assumptes sanitaris de Vila-seca, mostren que no hi ha hagut i no hi ha cap mena de connexió directa ni indirecta, ni circumstancial, amb la societat INNOVA de l’Ajuntament de Reus, ni amb la societat pública SAGESSA, ni amb el propi Ajuntament de Reus.

6. Que tanmateix, l’Ajuntament de Vila-seca actua i actuarà en defensa de la institució, (formada per totes i cadascuna de les persones que hi treballen o hi presten servei), exercint totes les accions legals que corresponguin i exigint sempre la correcció dels procediments judicials."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar