loader
menu

CIUTAT

L'alcalde Ballesteros suggereix a Mas que rectifiqui la pregunta de la consulta

El Circ Ciutat dijous, 10 d'abril de 2014

L'alcalde de Tarragona ha suggerit al president Mas que rectifiqui la pregunta de la consulta del 9-N. En el darrer post al seu blog, "Per la sobirania dels catalans i de les catalanes", Josep Fèlix Ballesteros reflexiona sobre el moment polític actual al país. Proposa al president del Govern que la pregunta que es vol fer al poble català el 9-N "permeti que totes les opinions es puguin expressar i que sigui legal perquè pugui ser reconegut el seu resultat".

L'alcalde de TGN, Josep Fèlix Ballesteros. / circdetarragona.com

L'alcalde tarragoní, socialista, argumenta la seva reflexió entenent que Mas ha reconegut fer marxa enrere "i que no podrà transitar per la via de la transferència de l'article 150.2". Per això, insta el cap de l'executiu català a "utilitzar la llei adeauada que s'hauria d'aprovar de manera immediata". En aquest punt, Ballesteros es pregunta "perquè CiU no ho impulsa", en relació, probablement, a la nova llei de consultes. "Allí ens trobarà a la immensa majoria de catalans", indica l'alcalde tarragoní.

Ballesteros equipara sobirania a dignitat, i per això, apel·la a lluitar contra la dependència de l'atur, de la falta d'habitatge, de l'accés a l'aigua i energia i de l'educació de poca qualitat, entre d'altres problemes als que Ballesteros atorga la màxima prioritat. "No podem ignorar-ho i no podem postposar-ho amb l'excusa que alguns han trobat parlant de la relació entre Catalunya i Espanya", assegura el batlle.

"Però les dependències que més ens preocupen als qui professem idees d’esquerres són les personals, les que pateixen els homes i dones, veïns i veïnes. Aquestes dependències augmenten fins i tot amb aquells governs que es diuen partidaris de la suposada independència a casa nostra.", etziba l'alcalde de Tarragona, qui afegeix que " i vist el panorama tràgic per a milers de catalans i catalanes que han caigut en les pitjors dependències possibles, diré que la meva primera prioritat és la lluita per la sobirania d’aquests compatriotes que viuen a la nació catalana."

Ballesteros demana una "nova Catalunya, en una nova Espanya i en una nova UE", amb revisió de fiscalitat i optant per la fòrmula del federalisme. Referma la seva convicció de que "el dret a decidir existeix, es vulgui o no". Això, sí buscant més punts d'unió i fugint de les discrepàncies.

Llegeix el post sencer al blog de Josep Fèlix Ballesteros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar