loader
menu

CiU ajorna l'elecció de l'alcaldable per TGN perquè la consulta té prioritat

Sergi Casado divendres, 11 d'abril de 2014

Dels tres grans partits a Tarragona, només el PSC ja ha nomenat de manera oficial el seu candidat. Ningú dubtava que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, repetiria, tot i que, d'acord amb els nous estatuts del partit calien primàries. El procès va arrencar a finals de febrer, i l'executiva local socialista li va donar suport quasi al cent per cent. 129 vots a favor i només 3 en blanc. El seu lema: "Ballesteros en positiu".

A la dreta, el regidor d'UDC Albert Vallvé, i al seu costat, la portaveu municipal de CiU, Victòria Forns. / circdetarragona.com

Al mig de la imatge, Victòria Forns, i a la seva esquerra, Jordi Sendra. /facebook.com

Una imatge del lema de Ballesteros. / twitter del psc de tgn

Ningú tampoc dubta que Alejandro Fernández serà el cap de llista del Partit Popular. És l'estendart del partit a la ciutat i afrontarà els comicis convençut que li pot disputar l'alcaldia a Ballesteros.

A Convergència i Unió, però, el nomenament del candidat o candidata per Tarragona a les municipals de l'any que ve no s'acaba de veure del tot tancat. Per descomptat, dins de la federació nacionalista tanquen files entorn a l'actual portaveu municipal, Victòria Forns.

El relleu a la presidència del comitè local de Convergència Democràtica, amb l'entrada de l'ex regidor i actual senador Jordi Sendra, va posar fi a les friccions i les desavinences entre Forns i el ja ex president, Joan Basora. Aquest últim, per exemple, no havia amagat els seus desitjos de ser l'alcaldable.

Però, de retruc, es va tornar a obrir un debat, i que gira en torn a la possibilitat que Sendra pugui ser l'adversari de Ballesteros i Alejandro el maig de 2015. Des de CiU, però, s'insisteix que la prioritat, ara mateix, és la consulta del 9-N i tot el que gira el seu voltant, i per això, el debat sobre qui serà el candidat a les municipals és secundari. Tant a Tarragona, com a molts municipis del país.

El que és cert és que dins de la pròpia federació cohabiten diferents corrents i malgrat que Victòria Forns compta amb un grup de pressió important, no hi ha quòrum absolut. En 8 anys, des que va marxar Joan Miquel Nadal, els nacionalistes han perdut 10.000 vots, passant dels més de 19.000 l'any 2003 als 9.920 en els comicis de 2011.

El candidat o candidata serà proposada pel comitè local i posteriorment, l'assemblea l'haurà d'aprovar.

A Unió Democràtica, de moment, tampoc hi ha candidat oficial. El cap de llista el 2011, Albert Vallvé, no ha decidit si tornarà a presentar-se, ja que si ho fes, acabaria el nou mandat amb més de 70 anys. El seu company de banc al plenari i alhora president local d'Unió, Robert Vendrell, podria ser l'alternativa i liderar la llista.

D'aquesta manera, ocuparia el lloc número 2 de la llista sempre que la coalició amb Convergència es mantingui.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar