loader
menu

La nova zona blava de Tarragona, fantasma i gratuïta

El Circ Ciutat diumenge, 13 de gener de 2013

Farà ja més d'un mes que en el tram de la rambla Nova entre l'Escola Oficial d'Idiomes i la plaça Imperial Tarraco es van pintar prop d'una quarantena de noves places d'aparcament de zona blava. Potser són menys. Però, quin és el problema? Doncs que els dos parquímetres instal·lats sempre estan apagats i no funcionen i, òbviament, no donen tiquets. De fet, ni els teclats numèrics tenen els números. No hi ha cap possibilitat d'obtenir bitllet.

Una imatge del tram de rambla Nova, en el qual hi ha els nous aparcaments de zona blava. / circdetarragona.com

Una imatge del tram de rambla Nova, en el qual hi ha els nous aparcaments de zona blava. / circdetarragona.com

Un dels parquímetres del tram de la rambla Nova, apagat del tot i sense números al teclat. / circdetarragona.com

Una altra vegada, la mateixa història de sempre. Des de fa un mes hi ha conductors que s'estan beneficiant d'aquesta amnistia sobtada de l'Ajuntament, mentre a només cinquanta metres, la resta de zones blaves i verdes tenen peatge. L'exemple, al carrer Pare Palau, a l'altra banda de la rambla, o al carrer Pin i Soler (ha passat de zona blava a verda) o al Baró de Quatre Torres, que ha abandonat el color blanc també pel verd de resident. En els dos casos, cal passar pel parquímetre. En el tram de la rambla Nova abans esmentat i recentment pintat de blau, no.

Si hi ha parquímetres, per què no els posen en funcionament? Què passa amb els conductors que hi volen aparcar però comproven que els aparells estan desconnectats? Por, incertesa, neguit i, en conseqüència, temor a estacionar el cotxe perque l'agent de torn et pot deixar una multa en un tres i no res. Mirada amunt i avall per comprovar que els dos dispensadors de bitllets més pròxims estan morts. Sent coherents, de sancions, no n'hi hauria d'haver perquè els aparells estan apagats, tot i que la por al cos sempre està present. El consistori no ha anunciat la posada en marxa d'aquesta nova zona blava i tampoc no ha aclarit si, de moment, és o no gratuïta. Més de 30 parquímetres de la ciutat continuen ocasionant maldecaps a molts conductors. L'última notícia de l'Ajuntament és que el pàrquing dissuassiu de l'avinguda Països Catalans deixa de ser taronja i passarà a ser gratuït, i que la majoria de les places de resident del barri dels Músics es repintaran de taronja.

Un altre dubte que genera aquesta nova zona blava. L'Ajuntament va anunciar que canviaria tots els parquímetres de la ciutat. Absolutament tots, i que en comprarà més de 300 per repartir-los per tota la ciutat. Així ho va assegurar la regidora de Mobilitat, @Begoña Floria. Llavors, creient els anuncis procedents del consistori, per què s'instal·len parquímetres que no funcionen ni funcionaran sabent que en breu els haurien de canviar per uns de nous i més moderns?

La realitat és que, ara per ara, aparcar a la rambla Nova entre el Banc Santander i la plaça Imperial Tarraco surt de franc.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar