loader
menu

CIUTAT

El Balcó del Mediterrani s'engalana amb una bandera republicana de 10 metres

El Circ Ciutat diumenge, 13 d'abril de 2014

Amb motiu del 83è aniversari de la II República, que se celebra el 14 d'abril, la coalició d’esquerres formada per Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa ha desplegat una bandera tricolor de deu metres al Balcó del Mediterrani. L'acte ha servit per recordar i reivindicar que el sistema republicà ha esdevingut una reivindicació "necessària en un moment d’atac als nostres drets socials i nacionals".

Font: icv-euia

Arga Sentís, coordinadora d’ICV Tarragona, ha indicat que “més de vuitanta anys després del 14 d’abril de 1931, la República continua essent un somni de laïcitat, justícia social, progrés i racionalitat.”

Teresa Fortuny, coordinadora d’EUiA Tarragona, ha manifestat, per la seva banda, que “una República catalana seria un element imprescindible per definir les relacions d’igualtat que volem mantenir amb l’Estat espanyol.”

ICV-EUiA ha participat també en els actes organitzats per l’Associació de Víctimes de la Repressió Franquista en memòria pels lluitadors i les lluitadores que van patir represàlies de tota mena per la seva condició republicana, progressista i d’esquerres.

La plaça del Rei tornarà a ser la plaça de la Llibertat

El dilluns 14 d'abril, a partir de les 7 de la tarda, les organitzacions Alternativa Jove, Joves d'Esquerra Verda, Joventut Socialista de Catalunya, Partit Republicà d'Esquerra, Solidaritat Internacional i Ateneu Republicà també commemoraran la proclamació de la República i ho faran a la plaça del Rei, anomenada Plaça de la Llibertat durant l'època en què va estar vigent la República.

Les organitzacions convocants volen d’aquesta manera “recordar com la proclamació de la República va obrir una etapa de llibertats i de conquestes socials, obreres i polítiques per la ciutadania i els pobles de l’estat. Així com recordar a tots els lluitadors i les lluitadores per la llibertat que van defensar la República”.

Durant l'acte es dura a terme la lectura del manifest unitari i parlaments de persones vinculades a les diferents organitzacions, també es podran escoltar cançons i himnes d'aquest període històric. Finalment s'estendrà una bandera republicana de grans dimensions mentre es canta l'Himne del Riego, himne de la segona República.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar