loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de Tarragona s'apunta a fer contractacions "exprés"

El Circ Ciutat dilluns, 14 d'abril de 2014

Imaginin una persona a l'atur. Imaginin, també, que té una discapacitat del 33 per cent. Si trobar feina ja resulta feixuc, per a aquestes persones, segur que una mica més. I si, a més, si qui sembla que no posa totes les facilitats és l'Ajuntament, doncs pitjor encara. Fa uns mesos el ple de l'Ajuntament va aprovar una moció que instava l'Ajuntament, i aprovada per unanimitat, a actuar d'una manera més transparent. Fins i tot es va dir que seria pioner.

Font: circdetarragona.com

Font: circdetarragona.com

Doncs, les coses no sempre són així.

L'empresa d'Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) va informar el passat 3 d'abril, a través del seu web, que s'obria una convocatòria per a una cobrir una plaça d'auxiliar a causa d'una jubilació i que el termini per presentar la sol·licitud s'acabava el 7 d'abril. Només cinc dies, i dos cap de setmana, per fer publicitat d'una oferta de feina pública.

Tal com ja va explicar El Circ, un dels requisits per a aspirar a la plaça era tenir un grau de discapacitat del 33 per cent. Davant del termini de només tres dies hàbils per inscriure-s'hi, consultada pel Circ, la presidenta d'AMT, Begoña Floría, va recordar que les contractacions es fan seguint els passos d'una societat mercantil perquè ara Aparcaments està sota el paraigua de la nova Agrupació d'Interès Econòmic. Dit d'una altra manera, que funciona d'acord amb el dret privat, tot i que qui contracta és una empresa pública.

A més, també va explicar que tots els currículums deixats en els darrers mesos a l'Ajuntament també entraven directament a la convocatòria, cosa poc habitual, segons han explicat altres fonts consultades per aquest digital.

A les bases de la convocatòria, que encara està penjada al web d'Aparcaments, s'hi podia interpretar una urgència extraordinària, ja que tot el procés es faria en menys de 10 dies, cosa poc creïble en qualsevol administració. Estava previst que el 12 d'abril es publiquessin els resultats, però de moment no hi són. La persona, però, ja està escollida.

Procés legal i correcte, però vulnera l'esperit de la llei

Fonts del món de l'advocacia consultades pel Circ han assegurat que aquest tipus de contractació exprés "formalment i legalment és correcte". Una altra cosa és si hi ha hagut transparència suficient tractant-se d'una empresa subscrita al cent per cent per capital municipal. Podran actuar així totes les empreses municipals a partir d'ara?

Les mateixes fonts insisteixen que "s'ha vulnerat l'esperit de la llei perquè les empreses municipals funcionen (en aquest cas, l'AMT) d'acord amb el dret privat legal per així poder-se saltar el dret públic i tots els controls".

A més, els advocats consultats pel Circ asseguren que la transparència no queda garantida i sí malmesa perquè es tracta d'una empresa municipal.

D'altra banda, Fonts de la representació sindical de l'AMT únicament han explicat que les contractacions són tasques que fa l'Ajuntament.

La resposta de l'Ajuntament

Nova consulta a l'empresa Aparcaments. La seva presidenta, Begoña Floría ha explicat al Circ que "la urgència de la plaça és deguda a que els terminis que Seguretat Social dóna per informar del rellevista en un contracte de relleu són molt justos i es devia informar avui dia 15 de la persona en qüestió."

Floría recorda que amb la creació de l'AIE els gerents i directos ja no tenen la capacitat efectiva de contractar, i que aquest tema s'ha de portar-se a Consell d’Administració de l’empresa que està sota el paraigües de l’AIE. L'última reunió del consell de l'AMT es va celebrar el passat dia 31 de Març. "És per això, que els temps han sigut tan justos i s’ha convocat amb caràcter d’urgència", indica Floría.

L'Ajuntament també ha informat que en totes les fases del procés ha estat present un Delegat de Personal (representant dels treballadors) per tal de garantir la integritat del mateix.

A aquest procés s’han presentat 25 sol·licituds en el termini previst i s’han revisat 57 currículums de la borsa disponible a l’empresa. No totes les candidatures complien els requisits per poder presentar-se a les bases, així que a la fase de selecció van passar 14 candidats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar