loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Teler i Llum, mediació i difusió: torna a arrencar el Centre d'Art de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 14 d'abril de 2014

Teler i llum, mediació i difusió, el nou impuls per al projecte de Centre d’Art de Tarragona se centrarà en apropar l’art contemporani a les persones. I amb la proposta d’accions que integrin la cultura a les diferents realitats quotidianes de la ciutadania, així com a l’obertura de nous formats d’exhibició i difusió; a través de projectes que ja funcionen i que s’integren al projecte del Centre.

L’àmbit de treball se centrarà en la fotografia i la imatge en un sentit ampli, per tal de donar cabuda a diverses manifestacions de l’art contemporani; com pot ser el videoart, l’art urbà, les projeccions audiovisuals, etc...I vol ser un laboratori de recerca per tal d’ampliar de manera imaginativa els possibles llocs on exposar i mostrar l’art, així com de fer un tractament que busqui emocionar i captivar l’atenció dels ciutadans, transmetent valors positius.

Així mateix, el pla d’acció també comprèn la part de mediació, projecte que es convoca avui mateix a través d’un concurs públic. D'una banda, vol aconseguir que el Centre tingui una vinculació específica amb l’àmbit educatiu i plantejar accions adreçades a aquest col·lectiu.

Font: Centre d'Art

Font: Centre d'Art

També vol plantejar accions en què l’art i els processos creatius no siguin habituals com pot ser l’àmbit de l’empresa; així mateix preveu accions que tinguin una incidència social, en la línia del desenvolupament cultural comunitari i convertir la mediació en una eina per afavorir la participació activa i directa de tota la ciutadania.

El Teler de Llum Centre d’Art, en el seu marc d’actuació per aquest any 2014-2015, promourà la creació local i nacional d'art contemporani, basat en la fotografia i la imatge visual, mitjançant projectes expositius en llocs poc convencionals o que fins ara no s’havien pensat com a espais per mostrar-hi art.

Donarà suport a la creació, a la producció i al desenvolupament de projectes artístics en context (Estació Creactiva, Display, Murs que Parlen, pantalles, videoart i Tinglado 2).

El Centre d’Art de Tarragona, dirigit i coordinat des de l’Ajuntament, comptarà amb l’acompanyament d’una Comissió de Seguiment i d’una Taula de Treball.

El Teler de Llum Centre d’Art continua sent un projecte liderat i impulsat per l’Ajuntament de Tarragona, que compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i amb el suport del Port de Tarragona. El Centre d’Art de Tarragona continua també integrat en la Xarxa de Centres d’Art de Catalunya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar