loader
menu

CIUTAT

La factura pels danys a la piscina del Serrallo supera els 800.000 euros, però els pagarà la constructora

Sergi Casado Ciutat dimarts, 15 d'abril de 2014

La reparació de totes les deficiències estructurals de la piscina del Serrallo acabarà costant prop de 800.000 euros, tot i que l'Ajuntament de Tarragona no haurà d'abonar ni un cèntim. D'aquesta manera, surt guanyador del litigi que mantenia amb l'empresa Becsa (filial de Lubasa), que va construir el complex esportiu i la piscina inaugurats el maig de 2007, només quinze dies abans de les eleccions municipals i encara sota el mandat de Joan Miquel Nadal.

Una imatge exterior de la piscina del Serrallo-Part Baixa. / circdetarragona.com

Els danys es van detectar al 2010 i llavors el consistori tarragoní va encarregar un informe a una auditoria externa per veure si l'obra s'havia dut a terme seguint el que marcava el projecte constructiu inicial. De fet, sembla que hi va haver una desviació de gairebé el 50 per cent respecte la idea originària.

L'Ajuntament va interposar un recurs contenciós contra Lubasa i el jutge ha donat la raó a l'administració municipal. Per això, a finals de març d'enguany ja es va aprovar de manera provisional la primera i la segona fase d'aquests nous treballs, que tenen un pressupost de 568.000 euros (iva inclòs).

A aquests diners, que haurà d'assumir íntegrament Lubasa, segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Tarragona, també hi cal afegir els més de 250.000 euros de la reparació d'urgència que es va haver de fer als vestidors l'estiu de 2011.

Aquesta intervenció es va haver de fer per via d'execució subsidiària, la qual cosa significa que qui primer va avançar els diners va ser l'Ajuntament. Segons el consistori això es va pagar amb l'aval que sempre deixa l'empresa un cop acaba l'obra, i que representa el 10 per cent del total. Tota la instal·lació va tenir un cost de 3,7 milions d'euros.

En els propers mesos, l'Ajuntament traslladarà als representants de Becsa-Lubasa el projecte de reparació. L'obra està prevista per setembre, aprofitant les diferents aturades per manteniment que fa el Patronat d'Esports a totes les seves instal·lacions.

La del Serrallo inclourà també treballs a la cúpula retràctil, per on hi ha filtracions i es perd temperatura, així com en tot el sistema de ventilació i climatització.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar