loader
menu

CIUTAT

Les JERC demanen que es canviï el nom al nou carrer de TGN dedicat a MIguel Ángel Blanco

Sergi Casado Ciutat dijous, 17 d'abril de 2014

Des d'aquesta setmana, Tarragona té, a la urbanització de Boscos, un carrer que porta el nom de Miguel Ángel Blanco, el regidor basc assassinat per la banda terrorista ETA l'any 1997. Només dues hores després de la inauguració, la placa ja havia estat embrutada per uns brètols i no és gens descartable que la pintada que va aparèixer en un contenidor pròxim, on s'enaltia la persona acusada de l'assassinat de l'edil, Txapote, fos de la mateixa persona perquè la pintura també era vermella.

Font: circdetarragona.com

Font: circdetarragona.com

En concret, es podia llegir "Gora Txapote". Al cap d'unes hores, la Brigada Municipal ja havia netejat, tant la placa com el contenidor. Punt i final a un fet molt puntual, però desagradable, tal com ha admès el regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, qui no creu que se li ha de donar més importància "perquè només van buscar provocar".

En qualsevol cas, segons el responsable politic de la Guàrdia Urbana, des que està en el càrrec mai havia vist pintades d'enaltiment a ETA. El Partit Popular, que ha estat l'impulsor perquè Blanco tingués un carrer a TGN, ha evitat pronunciar-se sobre les pintades "perquè el que realment importa és el carrer i no les pintades", han explicat fonts del PP al Circ.

Les JERC hi veuen un ús partidista i el desaproven

Les Joventuts d'ERC també han mostrat el seu rebuig a que la ciutat tingui un carrer amb el nom del regidor basc. Òbviament, han condemnat l'assassinat del regidor d'Ermua a mans de la banda terrorista i han criticat qualsevol tipus de violència. Però també desaproven "l’ús partidista del dolor i la mort que perpetuen els governs del PP".

Les JERC denuncien "la manca de lògica i l’ús demagog, de les morts i els assassinats, per part de la dreta espanyola, eliminant de la memòria aquells centenars de milers de persones que van morir per la democràcia i els valors de la justícia, la igualtat... i convertir en màrtirs les persones mortes per interessos purament estètics i partidistes". Segons el jovent independentista, és "deplorable".

També critiquen a l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, "per caure, altra vegada als jocs partidistes i no polítics dels consellers dels altres grups municipals més populistes i demagogs amb l’opinió pública".

Les JERC demanen la retirada del nom del carrer i insten el consistori a cercar noms de persones que hagin tingut un mínim contacte amb la ciutat per merèixer aquest reconeixement. I seguir buscant i lluitar per la memòria de persones tals com Antoni Rovira i Virgili o Josep Maria Alomà, entre d'altres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar