loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament regala mones a les Tecles, però no als Magins

Sergi Casado Cultura i patrimoni dijous, 17 d'abril de 2014

Tots els tarragonins i tarragonines tenen molta estima a la seva patrona. Una altra cosa ben diferent és si el nom, Tecla, agrada més o menys. Doncs resulta que no. Per això, l'any 2009 l'alcalde Ballesteros es va comprometre a apadrinar totes les nenes que portessin el nom de la patrona de Tarragona. Fruit del seu compromís, deu Tecles, amb edats compreses entre 1 i 6 anys, nascudes des de 2009 fins ara, han rebut una mona del Club dels Tarraconins.

La promesa de l'alcalde també inclou pagar tots els llibres de les nenes durant l'etapa d'escolrització obligatòria. De moment, cap de les Tecles que han rebut el típic pastis de Setmana Santa encara no ha començat primària, segons ha explicat el regidor de Relacions Ciutadanes, Paco Zapater.

Què passa amb els Magins?

I els Magins? També porten el nom de l'altre patró de Tarragona, però no han rebut cap mona. Zapater argumenta que "el nom de Magí no corre perill, però el de Tecla sí". Per això, insisteix que es tracta d'una discriminació "positiva" cap a les Tecles. Segons dades de l'Ajuntament, actualment hi ha 33 persones que es diuen Tecla. La més petita té només 1 any, i la més gran, 97.

Pel que fa als Magins, n'hi ha molts més. Centenars. No hi ha cap dubte. Des de fa quatre anys, Parc Central organitza a l'agost una trobada de Magins coincidint amb les festes del patró. L'any passat se'n van reunir més d'una trentena.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar