loader
menu

CIUTAT

La Generalitat pagarà els 7,5 ME que costa el gran pavelló dels Jocs del 2017

Sergi Casado Ciutat diumenge, 20 d'abril de 2014

Malgrat que encara no sigui oficial, la Generalitat ja treballa activament per assumir la construcció del palau d'esports de Campclar, una de les tres grans instal·lacions de l'Anella Mediterrània dels Jocs del 2017. El nou recinte està pressupostat en uns 7,5 milions d'euros; la instal·lació més cara, superant els 6,3 milions que costarà el centre aqüàtic, també a Campclar.

A mà dreta, el palau d'esports dels Jocs del 2017, en una imatge virtual. / tarragona.cat

"Ens van dir que ens fessim càrrec del palau d'esports i ja hem agafat el compromís", ha explicat al Circ el Delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Quim Nin, qui recorda que ja fa temps que treballen conjuntament amb els tècnics municipals de l'Ajuntament per tal de definir l'estratègia a seguir.

En aquest aspecte, Nin insisteix que més enllà de pagar la factura del pavelló de referència del 2017 "ens involucrarem de manera molt més efectiva", i per això, també ja s'estan coordinant les tasques de seguretat, de salut pública, de mobilitat i de catalanització de l'esdeveniment. "El català ha de ser la llengua cooficial dels Jocs", matisa Nin, qui deixa clar que "el nostre compromís amb els Jocs no és fictici".

Des del Comitè Organitzador s'ha admès que la col·laboració de la Generalitat és vital i que en breu es farà públic qui construïrà les instal·lacions. Al marge del palau d'esports, la Generalitat també aixecarà el nou pavelló Sant Jordi, valorat en uns 3 milions d'euros, tot i que, en aquest cas, es tracta d'un compromís adquirit per l'ens autonòmic des de fa anys.

Pel que fa al capítol de les inversions, es preveuen uns 45 milions d'euros. Hi haurà cinc nous equipaments: el centre aquàtic a Campclar (6.3 ME), el Palau d'Esports, també a Campclar (7,5 ME), el nou pavelló al complex Sant Jordi (3,1 ME), el camp de tir (2,5 ME) i la pista de petanca (400.000 eros). A més, la reforma de la pista d'atletisme de Campclar (3,9 ME) i les obres al Nou Estadi (5 ME).

També s'invertiran 9 ME en adequació d'instal·lacions i urbanitzacions. Pel que fa a les reformes als diferents equipaments de les subseus es destina una partida de 8,6 ME. D'entre les partides més grans, en destaca una de 2,6 ME per a diferents espais de Tarragona, i una d'1,8 ME per al camp de futbol i el pavelló olímpic de Reus. El Vendrell i Vila-seca també s'emporten partides superiors al milió d'euros.

Pel que fa a les administracions, es preveuen aportacions d'1.512.000 euros per part de l'Ajuntament de Tarragona i de la Generalitat d'ara i fins el 2017, mentre que la partida que destina la Diputació de Tarragona serà de 150.000 euros cada any fins el 2017. Del Comitè Olímpic Espanyol, de moment res. El Govern del PP tan sols ha aprovat les bonificacions fiscals per als patrocinadors dels Jocs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar