2min
A diferència d'altres anys, la diada de Sant Jordi d'enguany no ha deixat cap llibre com a gran triomfador de la jornada. A Tarragona, sí hi ha tres obres que, segons els diferents punts de venda, s'han venut lleugerament per damunt de la resta.
Es tracta de Llegendes de Tarragona, d’Emili Samper, La targeta postal a Tarragona. 100 anys d’història, de Josep Maria Brull i Alabart, i Cuina del Chartreuse, de l'Associació de restauradors de l'Eixample. "Són més sensacions que dades reals", han apuntat diferents llibreters.
També han tingut bona acollida La cuinera, de Coia Valls; L'estiu de l'amor, de Toni Orensanz, o Guerra a ultranza. Barcelona 1713-1714, d'Amando Lacueva, entre d'altres
Al marge dels autors i d'obres locals, La analfabeta que va salvar un país, de Jonas Jonasson; Yo fui a EGB, de Jorge Díaz i Javier Ikaz; Desig de xocolata, de Care Santos, diferents obres del recentment desaparegut Garcia Márquez; La frontera invisible, de Kilian Jornet, o llibres amb temàtica catalana i sobiranista també han estat dels més escollits pels tarragonins. A nivell català, el gremi de llibreters ha colocat com a llibre més venut durant la Diada l'Analfabeta, de Jonason.
La jornada s'ha desenvolupat en un ambient festiu i desenes d'autors locals han estat presents en diferents punts de venda signant les seves obres. Els tarragonins s'han abocat a carrer i, fidels a la tradició, també han adquirit milers de roses. En total, a la ciutat s'han instal·lat prop de 250 parades.