loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN, a la cua de compra de llibres en català per Sant Jordi

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 28 d'abril de 2014

Els tarragonins llegeixen menys en català que la resta dels catalans. Si ens comparen amb Girona, la diferència és de 15 punts i amb Lleida, d'11. Els números de Barcelona són els més pròxims als de les comarques de Tarragona, però tot i això, també ens superen.

Font: circdetarragona.com

Una vegada analitzades les dades econòmiques de les llibreries, la diferència a favor del català en exemplars venuts durant el darrer Sant Jordi es constata sobretot a les demarcacions de Girona (65%) i Lleida (61%) mentre que a Barcelona (53%) i Tarragona (50%) la situació va ser més equilibrada. Almenys al Camp de TGN i a les Terres de l'Ebre es va produir un empat tècnic.

Són dades del Gremi de Llibreters de Catalunya, en base a l'informe de la plataforma del coneixement LibriData.

Es tracta d'un sistema que recull informació de 220 punts de venda de tot Catalunya, i que posa de manifest que dels títols venuts durant Sant Jordi (d'una oferta viva global de més de 20.000) un 64,57% van ser en castellà i un 35,43% en català; en canvi, quant a exemplars, se'n van vendre un 54,69% en català i un 45,31% en castellà. Globalment, també es va registrar un increment de les vendes al voltant del 5% de mitjana, arribant a una facturació propera als 19,2 ME, amb prop d'un milió i mig de llibres venuts.

L'estudi també ha elaborat un rànquing amb els títols més venuts, tant en català, com en castellà. Tot i que no figura, cal destacar L'altra, de l'escriptora de la Palma d'Ebre Marta Rojals, segona a TGN i tercera a tot el país.

Demarcació de Tarragona:

Ficció català: L'analfabeta que va salvar un país, de Jonas Jonasson

No ficció: Cuina amb Joan Roca, de Joan Roca

Ficció castellà: Las tres bodas de Manolita, d'Almudena Grandes

No ficció castellà: Yo fui a EGB, de Javier Ikaz y Jorge Díaz

Catalunya

Ficció català: L'analfabeta que va salvar un país, de Jonas Jonasson

No ficció: Cuina amb Joan Roca, de Joan Roca

Ficció castellà: Las tres bodas de Manolita, d'Almudena Grandes

No ficció castellà: Yo fui a EGB, de Javier Ikaz y Jorge Díaz


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar