loader
menu

CIUTAT

Les autoescoles de TGN demanen més examinadors i que s'acabin les "rutes enverinades"

Sergi Casado Ciutat dimarts, 29 d'abril de 2014

Els efectes de les retallades aplicades per l'administració pública són múltiples i variats. Acaben arribant a tots els racons. Per exemple, a les autoescoles. Les de la demarcació de Tarragona, especialment les de Reus, estan en peu de guerra pels problemes que els està ocasionant la pèrdua d'examinadors que venen patint des de l'estiu de l'any passat. El col·lectiu compta amb més d'un centenar de membres.

Font:17motor.com

Dels 14 examinadors que hi havia fa uns mesos, s'ha passat a un màxim de 10, tot i que segons l'Associació d'Autoescoles de Tarragona sempre es produeixen baixes i de llarga durada.

Des de llavors han alertat del col·lapse que podrien patir durant els mesos d'estiu si no s'amplia la nòmina de persones titulades per examinar. Actualment, es fa un examen cada quinze dies, segons ha explicat al Circ el president de les Autoescoles, Carles Olivé "però ens temem que al juliol només en podrem fer un al mes".

La jornada laboral dels examinadors els permet fer 13 proves diàries, segons Olivé. El problema resideix en que tant de temps d'espera entre una data d'examen i l'altra comporta més despesa per a l'alumne que ja està preparat perquè haurà de seguir fent pràctiques prop d'un mes perquè la llista d'espera serà llarga.

Prou rutes "enverinades" d'alguns examinadors

La demanda de més examinadors, que ja ha arribat a l'esfera política, s'afegeix a una altra que també amoïna moltes autoescoles: les rutes enverinades que escullen, des de fa alguns mesos, alguns examinadors per començar els exàmens.

Els exàmens que abans començaven i acabaven a Reus ara ho fan des de Tarragona; concretament del barri de Campclar, on Tràfic hi té unes oficines centrals. Ara tot comença des de TGN, la qual cosa significa que les autoescoles de la zona de Reus i Baix Camp han de fer molts més desplaçaments el dia de l'examen.

Però això no és el que més els preocupa. "Del que em queixo és que aprofitant que es comença per Tarragona, alguns examinadors escullin rutes que ni jo coneixia, o carrers amb semàfors o senyals molt amagats, i que ni un conductor experimentat podria detectar", lamenta Olivé, qui puntualitza que no afecta a tots els examinadors.

L'associació recorda que els seus alumnes fan classes pràctiques també per Tarragona i per altres municipis, però consideren que hi ha maneres d'actuar d'alguns examinadors que només contribueixen al nerviosisme dels futurs conductors. Per això, ja fa mesos que aixequen la veu.

Sense dietes, amb menys complements i menys hores extres, la Direcció General de Tràfic ha optat per centralitzar-ho tot des de Tarragona. A Tortosa, només fan 9 exàmens perquè fan el desplaçament en autobús i disposen de menys temps.

Des de Subdelegació del Govern s'assegura que es treballa per millorar el servei i atendre les demandes de les autoescoles, tot i que es tracta d'un problema d'àmbit estatal. En aquest sentit, les autoescoles aposten per privatitzar el servei.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar