loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona serà Ciutat de Castells tot l'estiu i fins el Concurs

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 29 d'abril de 2014

Aprofitant que és any de Concurs, que el fenomen casteller viu el seu moment més dolç i que, a més, les seves colles també s'han fixat objectius ambiciosos, Tarragona vol convertir-se en el gran referent de la temporada 2014. Per això, la segona edició del Tarragona, Ciutat de Castells, una iniciativa que l’any passat va engegar tímidament durant una setmana, enguany s'allargarà durant els quatre mesos d'estiu.

Les quatre colles de la ciutat fent un pilar a l'Amfiteatre. / Mauri

Les quatre colles de la ciutat fent un pilar a l'Amfiteatre. / Mauri

Tarragona Ciutat de Castells va provar el fenòmen d’apropar el món casteller a la gent de la ciutat que no forma part de les colles. També als turistes, per tal de potenciar la imatge de Tarragona com a ciutat castellera. Un cop vist l'èxit de l'any passat, els organitzadors no han deixat escapar l'oportunitat per treure rèdit d'un fenomen que mou masses.

Avui, 29 d'abril, en un acte a l'Amfiteatre, el consistori ha anunciat que enllaçarà amb el Concurs de Castells, del 24 de juny al 5 d’octubre amb gairebé 50 actes.

El programa, extens i complert, ofereix des d’assajos oberts amb la participació del públic general, fins a Diades Castelleres, jornades tècniques, exposicions i cursos de formació; així com activitats i tallers per a tots els públics. Vol comnvertir-se en una agenda de la temporada castellera referent a la ciutat.

Totes les actuacions als locals d’assaig estan destinades a potenciar el fet casteller a Tarragona, tant per al turisme com per al propi aficionat casteller i també s’inclouen les actuacions fora de la ciutat, on hi participa alguna colla local, fet que reforça la capitalitat de Tarragona com a ciutat castellera.

Aquesta iniciativa rep el suport i l’organització del Patronat Municipal de Turisme, de les quatre colles de la ciutat (Jove, Xiquets, Sant Pere i Sant Pau i Serrallo), de la Coordinadora de Colles Castelleres i la Biennal del Concurs de Castells, així com de la Conselleria de Cultura de l’Ajuntament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar