loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Frenada en sec al nou local dels Xiquets del Serrallo

Sergi Casado Cultura i patrimoni dimecres, 30 d'abril de 2014

Nova gerra d'aigua freda per als Xiquets del Serrallo. Difícilment es podrà complir la promesa de l'alcalde Ballesteros, que va assegurar que la colla del barri mariner estrenaria local durant el 2014, tot i que ara la culpa es deu a factors externs.

Font: circdetarragona.com

Imatge de l'acord de cessió del local propietat de l'Estat a l'Ajuntament. Setembre de 2013. / circdetarragona.com

Aquest és l'antic edifici fitosanitari, on s'ha de construir el nou local dels Xiquets del Serrallo. / circdetarragona.com

El projecte executiu de reforma de l'antic edifici fitosanitari ja està redactat i completat des de fa quasi un mes i ara seria el moment perquè l'Ajuntament obrís el concurs per adjudicar l'obra, que ronda els 450.000 euros per habilitar un espai de 341 metres quadrats.

De fet, aquests semblaven els terminis que tothom va marcar en el seu dia.

De moment, però, l'obra no es licitarà. Segons han assegurat fonts dels Xiquets del Serrallo al Circ, l'Ajuntament ja els va avisar després del darrer Consell Municipal de Castells que no s'obrirà cap concurs fins que no tinguin la cessió d'ús de tot l'edifici. El consistori i la Subdelegació de l'Estat ja van tancar, l'any passat, la cessió d'ús de la major part del fitosanitari, que s'adaptarà perquè els Xiquets del Serrallo puguin disposar d'un local en condicions.

L'altra part pertany a la Generalitat i mai havia transcendit que també fos necessària per fer avançar una obra que porta l'etiqueta de prioritària i urgent. Segons han explicat fonts dels Xiquets del Serrallo al Circ, a ells ningú no els havia informat que perquè l'obra es licités i s'obrís un concurs també calia l'altra part de l'edifici. De moment, la cessió a l'Ajuntament no s'ha fet, tot i que la petició està feta des de l'octubre de l'any passat, com ha assegurat al Circ la regidora Begoña Floria.

La portaveu municipal lamenta els fets, però insisteix que, en aquest cas, el consistori està lligat de mans i peus perquè la decisió no depèn d'ells, sinó de la Generalitat. Fonts consultades pel Circ han explicat que la cessió per part de la Generalitat dels més de 200 metres quadrats hauria d'arribar en breu perquè l'assumpte ja està en mans del departament de Patrimoni.

Les coses, com són. El temps d'espera pel nou local dels Xiquets del Serrallo s'allarga una mica més. Des del consistori han evitat posar un calendari perquè els tràmits els duu a terme una altra administració.

La colla del Serrallo admet que "ens vam quedar a quadres" i ja ha demanat al consistori que argumenti aquest canvi de plans, dels quals, els castellers no en tenien coneixement. "Volem saber on ho diu, això", asseguren els Xiquets del Serrallo, en referència a la necessitat de tenir la cessió de tot l'espai per començar a redactar les bases per després obrir un concurs públic. Ara mateix, la colla està confusa perquè no entèn la nova frenada en sec al projecte.

En declaracions al Circ, ara fa uns dies, el Delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin, va assegurar que les converses amb l'Ajuntament de Tarragona per la cessió de la part restant d'edifici fitosanitari estaven molt avançades.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar