loader
menu

CIUTAT

Els accesos a la nova presó de TGN costaran més d'un milió d'euros

El Circ Ciutat dimecres, 30 d'abril de 2014

Els accessos al nou centre penitenciari de Tarragona, ubicat a Mas Enric, tindran un cost de més d'un milió d'euros; en concret, 1.098.609 euros. El conveni signat avui entre la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament de Tarragona inclou la planificació, l’adjudicació i l’execució d’una rotonda i d’un vial d’accés que connecti la nova presó, així com diferents urbanitzacions de la zona, pròximes a la carretera TP-2031.

Font: Generalitat

Font: cedida

Les obres són imprescindibles per a la posada en marxa de la infraestructura l’any vinent, tal com preveu el Pla d’equipaments penitenciaris 2013-2020.

En l’acord, la Diputació de Tarragona es compromet a executar i finançar les obres de la rotonda i del vial, que es portaran a terme en dues fases, de les quals la primera correspon al tram de vial pertanyent al terme municipal del Catllar i la segona, al tram dins del terme municipal de Tarragona. Amb la signatura d’aquest conveni, el vial s’incorporarà a la xarxa local de carreteres que gestiona la Diputació.

L’acord estableix que la Diputació de Tarragona assumirà, d’entrada, la inversió prevista per a l’execució del vial d’accés al Centre Penitenciari Mas d’Enric, de la qual el Departament de Justícia l’haurà de rescabalar, a partir del 2015, en quatre anualitats.

Segons ha destacat el conseller Germà Gordó, “la voluntat del Departament de Justícia és que l’equipament pugui entrar en funcionament al llarg del segon semestre del 2015”. “Estem anant a un ritme elevat per donar compliment a aquest compromís”, ha afegit el titular de Justícia, que ha lloat “la bona tasca de cooperació interinstitucional” que ho està fent possible. El conseller ha volgut fer èmfasi en “la millora en les condicions per a interns i treballadors que suposarà la posada en marxa de Mas d’Enric”.

A més, l’Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT) farà el servei públic a l’equipament penitenciari mitjançant la línia d’autobusos del Rodolat del Moro.
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar