loader
menu

CIUTAT

Els articles científics de la URV ja són els més citats entre les universitats de l'Estat

El Circ Ciutat divendres, 02 de maig de 2014

El prestigi de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona va en augment, sobretot els articles i treballs elaborats pels seus matemàtics i pels seus enginyers. De les 750 universitats incloses en el rànquing CWTS Leiden 2014, la Universitat tarragonina lidera el rànquing estatal, ja que té el major percentatge de articles científics publicats que han estat citats amb més freqüència, en una llista que encapçala, a escala mundial, la Rockefeller University, de Nova York.

Font: URV

En la classificació mundial elaborada per aquest estudi, la URV es troba en la 180ena posició mundial i la 82ena a Europa.

Analitzant-ho per àmbits, destaca la classificació de la Universitat Rovira i Virgili en l’àmbit de matemàtiques, ciències computacionals i enginyeries, on la URV encapçala la llista a tot l'Estat espanyol, és la segona a Europa i ocupa la 16ena posició a la classificació mundial.

En l’àmbit de ciències ambientals i de la terra es posiciona en segona posició a l'Estat, 39ena a Europa i 103ena al món. En l'àmbit de les ciències naturals, també es troba en segona posició entre la resta d'universitats estatals,

Aquest rànquing mesura el rendiment científic de les 750 principals universitats del món. La classificació té com a objectiu proporcionar mesures precises de l'impacte científic de les universitats i de la seva participació, pel que fa a la col·laboració científica.

Es basa en les publicacions indexades al Web of Science en el període 2009-2012 i inclou les 750 universitats amb més de 1.000 publicacions en revistes científiques internacionals. Aquestes universitats estan ubicades a 49 països diferents.

En l'edició de 2014, el nombre d'universitats s'ha incrementat des de 500 fins a 750 i una sèrie d'institucions més petites, entre les quals la URV i la Rockefeller, que en anys anteriors no hi eren, s’han incorporat a la classificació.
Aquest se centra exclusivament en la mesura l'impacte de les cites i la col·laboració científica. Pel que fa a la col·laboració científica, la Universitat es troba en 9a posició espanyola, 211 a Europa i 391 al món.

El rànquing de Leiden utilitza una metodologia diferent a altres rànquings. Per exemple, exclou les publicacions en idiomes diferents a l'anglès i les publicades en revistes populars, també les publicacions que han estat retirades.

A més, el còmput dels articles per institució es fa proporcional al nombre d’autors que intervenen en cada article. Per tal que una universitat entri a formar part del rànquing es requereix l'equivalent a més de 1.000 articles, seguint aquest criteri.

A més de les estadístiques generals, el rànquing Leiden proporciona estadístiques a nivell de set grans camps de la ciència: ciències cognitives; ciències ambientals i de la terra; ciències de la vida; matemàtiques, ciències computacionals i enginyeria, ciències mèdiques, ciències naturals i ciències socials.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar