loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els Xiquets del Serrallo acusen l'Ajuntament d'amagar informació sobre el projecte del nou local

Sergi Casado Cultura i patrimoni divendres, 02 de maig de 2014

El nou fre al projecte perquè els Xiquets del Serrallo tinguin nou local els ha deixat descolocats, neguitosos i amb ganes de reemprendre les reivindicacions. Tal com va publicar El Circ, l'obra no es podrà treure a concurs fins que la Generalitat cedeixi la part restant de l'edifici fitosanitari, situat a l'entrada principal del barri mariner.

"Potser sí que ens han enganyat, o potser ens estan donant llargues", lamenta el president de la colla, Lluís Monfort, qui deixa clar que "nosaltres desconeixíem aquesta condició i per això ha estat una gran sorpresa perquè no en teníem cap constància".

Monfort no tanca la porta a noves mobilitzacions per exigir el local, tot recordant que, per Santa Tecla de l'any passat, des del consistori tarragoní (no ha especificat qui va ser) els van recomanar que aturessin les protestes perquè l'assumpte ja estava encarrilat: "Ja ens van donar un toc d'atenció perquè deixèssim de fer-ho, ja que estava tot tancat".

Aquest suggeriment/recomanació de l'Ajuntament es va fer pels volts de setembre de l'any passat, just abans que se signés l'acord de cessió dels 341 metres quadrats que són propietat de la Subdelegació del Govern. Monfort admet que les converses i la relació amb el consistori ha estat molt fluïda, gràcies a reunions i trobades directes, fins i tot amb la regidora de Cultura, Begoña Floría. "No entenem que en cap moment se'ns digués que també calia que la Generalitat cedís la seva part d'edifici. Ningú ho sabia", assegura el president de la colla marinera.

Monfort no entèn la postura de l'Ajuntament: "No sé perquè es despengen amb això. L'alcalde va ser el primer que va dir que la temporada 2014 la començaríem al nou local i ara resulta que torna a estar en punt mort". Per això, "hi ha molta gent que vol tornar a protestar i no sabem si cal tornar a fer soroll o no", reflexiona el president dels Xiquets del Serrallo, fart de les mitges veritats de l'Ajuntament.

La colla va tenir coneixement del nou fre al projecte en el darrer Consell Municipal de Castells, farà cosa d'un mes, després del qual, la regidora Floría va traslladar als Xiquets del Serrallo la nova condició perquè l'obra es pugui treure a concurs. Des de l'Ajuntament, la mateixa Floria, en declaracions al Circ, ja va lamentar la situació, però va deixar clar que la culpa del retard és de la Generalitat, a qui van demanar la cessió de la seva part d'edifici a l'octubre de l'any passat. "No depèn de nosaltres", va indicar.

Per tot això, els Xiquets del Serrallo estudien tornar a la càrrega amb les mobilitzacions per exigir nou local i abandonar, així, l'espai del carrer Nou de Santa Tecla, impropi per a una colla castellera.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar