loader
menu

CIUTAT

L'antic mercat del Fòrum podria fusionar Slow Food, turisme, comerç de proximitat i el món smart

Sergi Casado Ciutat dilluns, 05 de maig de 2014

L'Ajuntament de Tarragona ja fa temps que treballa amb la intenció de reobrir l'antic Mercat del Fòrum per donar-li nous usos. La idea és obrir un concurs perquè s'hi presentin diferents projectes. La setmana vinent el consistori coneixerà els detalls d'una de les propostes que optarà a revitalitzar l'antic espai de la plaça del Fòrum.

L'antic mercat del Fòrum. / circdetarragona.com

Es tracta d'un projecte que fusiona, entre d'altres, la filosofia del moviment Slow Food, també amb implantació a Tarragona amb la corrent Slow Food Tarraco, amb una aposta ferma pel comerç de proximitat i amb productes saludables i respectables amb el medi ambient.

Això també inclouria un espai per a productes del Pirineu gràcies als contactes ja establerts pels promotors tarragonins i que fan que diverses institucions dels Pirineus també s'hagin mostrat disposats a participar en el projecte. De fet, alguns dels professionals tarragonins vinculats al projecte ja hi gestionen negocis. Dos exemples són Reviuresolanell.com i Pirineus Outdoor.com.

El projecte també compta amb el suport de Sostre Cívic, una associació sense ànim de lucre que ajudaria a finançar-ne el cost. També s'acudiria a la Banca Ètica.

Però no només estarà enfocat en l'alimentació saludable i el comerç just, sinó que també tractarà d'obtenir sinèrgies en altres camps, com ara el patrimoni, el turisme i l'educació, entre d'altres. L'empresa Iber Arqueologia, Patrimoni i Turisme, una "spin-off" derivada de URV, també podria ser partícip del projecte que pretén donar una altra vida a l'antic espai de la Part Alta.

La idea encara és embrionària, però ja fa temps que s'està coent, i en els propers dies ja la traslladaran a l'Ajuntament, que veu amb molt bons ulls tant aquesta proposta com d'altres que també es podrien presentar quan es decideixi a obrir el concurs.

A Tarragona hi ha més de 1800 establiments i comercials

Segons l’estudi que ha encarregat el departament de Promoció comercial de l’Ajuntament de Tarragona a l’empresa Planol.Info, l’estat del comerç al llarg del 2013 i en aquest 2014, així com en previsió de futur, presenta una oferta comercial diversa i amb diferents pols d’atracció. El nombre d’establiments comercials i de serveis sumen 1.806.

D’una banda, i tal i com ha destacat la regidora de comerç, Patrícia Anton, “es compagina adequadament el comerç de proximitat i les grans superfícies”; així com una millora en el comerç de serveis més destinat al turisme, sobretot en barris com la Part Alta o l’Eixample central de la ciutat i posa “bona nota a la ciutat tan de perspectives com de la situació actual”.

S’han tabulat dades d’un total 3.212 establiments comercials de la trama urbana de Tarragona, dels que 2.415 estan ocupats amb activitats comercials i de serveis, i que conformen el 75%.

Per tant el nivell d’ocupació comercial, no obstant la crisi, segueix sent força elevat a Tarragona i per sobre de la mitja catalana i d’altres poblacions properes.

En comparació amb el darrer estudi on s’indicava que el nivell d’ocupació de locals comercials era del 76,3%, l’estudi ens indica que s’ha frenat el procés de destrucció de teixit comercial a la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar