loader
menu

CIUTAT

Tarragona també celebrarà el Dia d'Europa

El Circ Ciutat dijous, 08 de maig de 2014

La celebració del Dia d’Europa és motiu, més que obvi, que l’oficina Europe Direct Tarragona impulsi i proposi diferents accions i activitats per commemorar l'efemèride. Durant tota la jornada, la façana de l'Ajuntament i la Torre dels Vents, a la rotonda d'accés a Joan XXIII, s'il·luminaran de blau.

A les 9 del matí, la responsable de l’oficina, Marta Domènech, impartirà una xerrada a l’Escola La Salle amb el títol “El futur de la UE: utilitza el teu poder” dirigida als alumnes de 2n de Batxillerat. A continuació tindrà lloc un acte institucional al mateix centre i que comptarà amb la participació del tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés i el director de la Salle, Josep M. Prats.

A les 12 del migdia es farà un acte a l’escola Mare de Deu del Carme (carrer Estanislau Figueres) que comptarà amb la participació de la consellera de joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez. Els alumnes d’infantil i secundària de l’escola s’aplegaran al Claustre on s’interpretarà l’Himne d’Europa i penjaran una bandera europea en un balcó del centre.

“L’Ajuntament col·laborarà amb la celebració del Dia d’Europa il·luminant de blau la façana del Palau Municipal i la Torre dels Vents. A més, es col·locaran les banderes al balcó principal de l’Ajuntament i els autobusos de l’EMT lluiran també les banderes europees” diu el tinent d’alcalde, Xavier Tarrés.

Des de fa dies, des de l’oficina Europe Direct Tarragona s’estan duent a terme activitats per commemorar que el 9 de maig de 1950 Robert Schuman va presentar la “Declaració Schuman”, que proposava la creació d’una Europa organitzada per tal de mantenir unes relacions pacífiques entre els països europeus que en formaven part.


Aquesta proposta va ser l’embrió de la creació del que avui dia és la Unió Europea, per això el 9 de maig va ser el dia escollit per celebrar el Dia d’Europa a la cimera de la UE que va tenir lloc a Milà el 1985.

Font: tarragona.cat


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar