loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de Barcelona vol que el seu nom desaparegui de BCN World

El Circ Ciutat divendres, 09 de maig de 2014

L'Ajuntament de Barcelona no vol que el futur complex d'oci i negocis BCN World porti el nom de la ciutat. El ple de l'Ajuntament ha acordat, amb el suport de tots els grups, fins i tot el de CiU, demanar al govern i als promotors del macrocomplex turístic i d'oci projectat al costat de Port Aventura que "no utilitzin els noms de Barcelona o BCN per a aquest projecte".

Font: bcnworld

El plenari ha donat el vistiplau a una declaració presentada per Iniciativa per Catalunya-Verds que demana que el complex turístic que és previst que es construeixi a la Costa Daurada no pugui utilitzar el nom de la capital catalana.

El portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA al consistori barceloní, Ricard Gomà, promotor de la declaració, ha assegurat que "Barcelona no ha d'estar en cap cas vinculada a un model d'economia de ruleta, d'agressió ambiental i de precarització laboral".

No hi ha opcions legals

Segons el web 3234.cat, legalment, avui l'Ajuntament de Barcelona no pot controlar i gestionar la marca Barcelona. Fa anys va iniciar els tràmits per adquirir-la, però l'Oficina Espanyola de Patents i Marques s'hi va oposar i ara mateix el cas és als tribunals.

En declaracions recollides pel mateix web, l'empresa impulsora del projecte, Veremonte, argumenta que la marca Barcelona és coneguda mundialment, ven molt i per tant és un element clau per atraure els milers de turistes que volen que vinguin. Amb tot, són conscients que per ara no tenen cap empara legal per utilitzar-lo i fa uns dies el seu conseller delegat explicava que havien buscat el suport de l'Ajuntament sobre aquesta qüestió.

A Tarragona tampoc agrada el nom

A l'Ajuntament de Tarragona tampoc no li agrada el nom. De fet, va ser el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, qui va tornar a referir-s'hi durant la signatura de l'acord entre CiU i el PSC al Pretori, a finals de març. A l'octubre de 2012, el plenari tarragoní també va aprovar una moció en què reclamava que el macrocomplex turístic incorporés referències a Tarragona o la Costa Daurada en la seva denominació.

La proposta, que havia estat impulsada pels grups municipals del PP i el PSC, va rebre també el suport de CiU, mentre que, curiosament, l'única regidora d'ICV es va abstenir.

Tant l'alcalde, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, com el portaveu popular, Alejandro Fernández, van subratllar la importància per a la marca turística de la ciutat d'evitar que el projecte s'associï exclusivament al nom de Barcelona. “Si això passés, seria l'aniquilació en l'àmbit internacional de la marca Costa Daurada”, va augurar llavors Alejandro Fernández.

Tarragona va ser el primer municipi que va aprovar aquesta moció, la qual també va ser defensada pel PP als ajuntaments de Vila-seca i Salou. En tots dos casos, però, el text va ser rebutjat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar