loader
menu

CIUTAT

Els arquitectes de TGN busquen nou president i nous aires per al col·lectiu

Sergi Casado Ciutat dissabte, 10 de maig de 2014

El proper dijous 15 de maig hi haurà eleccions al Col·legi d'Arquitectes de Tarragona. S'hi presenten dos candidats. D'una banda, l'actual president, Josep Llop, que opta a la reelecció amb la campanya "El camí cap al canvi". De l'altra, Joan Tous, que ja es va presentar fa quatre anys, i que, com indica l'eslògan de la seva candidatura, "Reactivem el COAC", també demana canvis.

Font:dreamstime.com

La candidatura de Joan Tous. /reactivemelcoac.com

La candidatura de Joan Tous (dreta). /reactivemelcoac.com

L'actual president del Col·legi d'Arquitectes de TGN, Josep Llop. / coac.com

Una imatge d'un acte de la candidatura de Josep Llop. /elcamicapalcanvi.wordpress.com

Prop de 500 col·legiats, entre els quals no hi figuren els professionals de les Terres de l'Ebre, tenen dret a vot.

Llop fa una ferma defensa de l’autonomia d’acció i de gestió de les diferents delegacions territorials per part de la junta sortint del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya. La candidatura de Josep Llop és hereva d'Espai Obert-Arquitectes pel Territori.

Un projecte que va néixer a partir d’un grup obert de debat de joves arquitectes renovadors al juliol del 2009 i que va guanyar les eleccions a la Junta de la demarcació de Tarragona de 2010 amb un missatge de renovació del Col·legi d’Arquitectes i de la professió. Ara, amb noves incorporacions i nous projectes es presenta amb el lema “EL CAMÍ CAP AL CANVI”.

Per a Josep Llop, el programa “potencia el valor social de l’arquitectura, treballa per a què l'arquitecte sigui un creador de solucions per millorar la societat i proposa mesures que premien l’esforç i potencien la qualitat del treball professional”.

La candidatura de Joan Tous vol "reactivar" el Col·legi

Tal com va passar fa quatre anys, també hi haurà una altra candidatura alternativa, encapçadala per l'arquitecte Joan Tous. Sota el lema "Reactivem el COAC" (Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya), el col·lectiu que lidera Tous, de 44 anys, busca, principalment, "fer el canvi de xip": "El nostre sector està en un escenari post crisi, i ja no tornarem als moments d'abans de la crisi econòmica. Hi ha una realitat nova i el Col·legi ho ha d'assumir", radiografia Tous.

En les eleccions de 2010 la diferència de vots entre la candidatura de Tous i la de Llop va ser d'una trentena de vots, segons recorda Tous. Ara el seu equip torna a la càrrega per tractar d'erradicar un problema que, segons el seu parer, amb la junta actual, difícilment s'aconseguirà si no es va un canvi de rumb.

El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) convoca eleccions per a la renovació dels seus òrgans de govern (Junta de Govern i Juntes directives de les demarcacions de Barcelona, Terres de l'Ebre, Girona, Lleida i Tarragona i delegats de les delegacions) i dels 200 representants de l'Assemblea General (distribuïts entre les cinc demarcacions).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar