loader
menu

El PP alerta de les pèrdues milionàries per a TGN que suposaria una Catalunya independent

El Circ dilluns, 12 de maig de 2014

El President del Partit Popular de Tarragona, Alejandro Fernández, ha explicat les conseqüències d’una eventual independència i la conseqüent sortida de la Unió Europea per a la província de Tarragona, assegurant que “es deixarien de rebre 100 milions d’euros en els propers dos anys”.

El president del PP de Tarragona, Alejandro Fernández. / pp

Alejandro ha explicat que “l’entrada a la UE per Tarragona i Catalunya ha estat una història d’èxit i positiva en termes econòmics” insistint que l’aportació “ha estat superior als 1.200 MEUR per a la nostra província en un període de 25 anys”, uns ajuts que “”en una època difícil pressupostàriament continuen essent decisius”.

Aquests ajuts “entrarien en risc en cas d’independència”. “Em remeto a les paraules del President de la Comissió, senyor Durão Barroso: un nou estat independent passarà a ser un tercer país respecte la UE, i els tractats no s’aplicarien al seu territori”, ha recordat, afegint que “Catalunya aniria a la cua, i hauria de demanar novament l’ingrés”.

Segons el Popular, “Catalunya i la província de Tarragona no es poden permetre ni tres mesos d’estar fora de la UE, i ja no diguem els vuit anys de mitjana des de la petició d’ingrés, perquè entrarien en risc molts projectes”.

A més, “Tarragona no es pot permetre ni sis mesos sense les ajudes de la PAC, ni del programa Suma’t per a la ocupació juvenil, ni tampoc del programa Inicia per als emprenedors, perquè Europa envia aquests diners a Espanya com a estat membre, i en cas d’independència es perdrien”.

“Si entréssim en un procés d’incertesa, projectes com el cofinançament de la neteja del pantà de Flix, el programa Artemis del Port de Tarragona, museus, medi ambient, etc, estarien en perill. Es calcula que en els dos propers anys la província de Tarragona pot rebre 100 MEUR de la UE; posar això en risc és una responsabilitat enorme. Tarragona ha de continuar a la UE i en conseqüència a Espanya”, ha conclòs.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar