loader
menu

CIUTAT

El PSC vol saber quina aportació econòmica farà l'Estat als Jocs del 2017

El Circ Ciutat dilluns, 12 de maig de 2014

La falta de concreció per part del Govern del PP respecte quina serà l'aportació econòmica als Jocs Mediterranis del 2017 a Tarragona, el grup parlamentari del PSC ha entrat aquest dilluns a registre una proposició no de llei d’impuls als Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017 per tal que sigui debatuda i aprovada pel ple del Congrés.

En concret, la proposició socialista insta al Govern de l’Estat a què determini el compromís pressupostari plurianual que permeti la celebració dels Jocs a Tarragona l’estiu de 2017, i que defineixi -d’acord amb el Pla Director dels jocs- quina serà la contribució del Govern en relació a la construcció d’un dels tres equipaments esportius necessaris.

Així mateix, el grup socialista vol que el Govern presenti, en el termini màxim de tres mesos, una proposta d’actuacions dels ministeris més directament implicats en les tasques d’organització dels Jocs, en especial en matèria de seguretat, entrada de persones i materials, desenvolupament d’infraestructures i respecte a la protecció del medi ambient.

Finalment la proposta també demana impulsar, mitjançant el Consell Superior d’Esports, la implicació de les diferents federacions i entitats esportives en l’organització dels Jocs del Mediterrani, en col·laboració amb el comitè organitzador dels Jocs.

En relació a aquesta qüestió, el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, ha afirmat que “el grup socialista ha impulsat aquesta iniciativa parlamentària per promoure els Jocs, garantir les inversions i l’aval del Congrés a aquests Jocs del Mediterrani que desitja i vol tota la societat tarragonina.”

En aquest sentit Joan Ruiz ha assegurat que “els socialistes estem convençuts de què el Govern complirà amb els compromisos assolits sobre aquest tema essencial per a Tarragona. Estem davant d’un compromís d’Estat, no de Govern. Ara el que toca és concretar les inversions i posar el fil a l’agulla als equipaments i actuacions que corresponen al Govern de l’Estat.”

“Com deia ahir mateix l’alcalde Ballesteros estem davant d’una oportunitat que esdevé quelcom més que una competició esportiva. Els Jocs de Tarragona tenen també una vessant d’impuls a la interrelació i a la comunicació de totes les cultures i països de la comunitat mediterrània. No podem perdre una oportunitat com aquesta...”

Finalment, Joan Ruiz ha explicat que les previsions del grup socialista és que la proposta sigui debatuda i aprovada pel Congrés abans del mes d’agost.

Font: circdetarragona.com


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar