loader
menu

CIUTAT

L'excés d'interlocutors de l'Ajuntament encalla i frena la cessió d'un local per a la PAH de Tarragona

Sergi Casado Ciutat dimarts, 13 de maig de 2014

L'excés de transversalitat d'alguns regidors de l'Ajuntament, de vegades, no ajuden a resoldre problemes, i, en ocasions, els dispersen fins a arribar a situacions inverosímils. Des de fa mesos, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Tarragona té el compromís de l'Ajuntament que li cedirà un local per a les seves activitats.

Font: circdetarragona.com

Es tracta d'un local d'uns 140 metres quadrats que hi ha just a la planta baixa del número 9 del carrer Nou de Santa Tecla, a tocar del local actual de la colla Xiquets del Serrallo. Sense pretendre-ho ni voler-ho, la colla marinera, que ja està immersa en una lluita pel seu nou local, també s'hi ha vist implicada.

Sembla ser que l'Ajuntament està ajornant la cessió del local a la PAH perquè encara creu que també el volen els Xiquets del Serrallo. Això és el que pensava també l'àrea de Béns Patrimonials, dirigida pel regidor Pau Pérez, des de la qual s'ha de donar el consentiment a la cessió de l'espai. Segons la PAH, aquesta desconeixença hauria fet endarrerir tot el procés.

El president dels Xiquets del Serrallo, Lluís Monfort, ha explicat al Circ que fa mesos van demanar a l'alcalde Ballesteros poder fer ús del local per poder-hi deixar la canalla mentre duren els assajos. "Però ens van dir que ja el tenien reservat per una altra entitat i des de llavors ja no en sabem res", afirma Monfort, qui se'n renta les mans.

En paral·lel, la PAH de Tarragona ve ha mantenint contacte amb diferents regidors del consistori i tenia el convenciment que el tema estava encarrilat: "Crèiem que les converses estaven molt avançades i que hi havia molt bona voluntat, perquè fins i tot es parlava que el plenari de maig ho podria aprovar", han explicat al Circ fonts de la plataforma. Òbviament, no es complirà perquè el divendres 16 de maig hi ha plenari.

Tota la història, en sí, és bastant rocambolesca perquè fins la setmana passada l'Ajuntament encara es creia que els Xiquets del Serrallo volien el local, i fins i tot havia suggerit als membres de la PAH que parlessin amb els castellers perquè eren els primers en la llista. De fet, la mateixa plataforma ha confirmat al Circ que el cap de setmana es van trobar amb l'alcalde i aquest encara els va dir que "ho parlessin amb els Xiquets del Serrallo."

Fins i tot, els diferents interlocutors municipals amb qui ha tingut contacte la PAH de Tarragona també haurien condicionat la cessió del local de la Part Baixa a que els castellers hi renunciessin, cosa que ja havia passat feia mesos.

Finalment, l'assumpte sembla que ja s'ha encarrilat, i tot perquè per fi s'han seguit els tràmits oficials i s'han deixat estar les converses. S'ha convocat una reunió entre la PAH i l'àrea de Béns Patrimonials de l'Ajuntament. Només des d'aquest departament es dóna el vistiplau a la cessió de locals de titularitat municipal. En principi, s'hauria de donar l'ok definitiu.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ve reclamant un local des de fa temps a causa del creixement que ha experimentat en els darrers mesos.

Tot i que ja disposen de dues aules a l'antiga Facultat de Lletres, de propietat municipal, des del col·lectiu es reclama que s'accelerin els tràmits perquè, al marge d'assemblees amb prop de 200 persones, també organitzxen tallers i diferents activitats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar