loader
menu

CIUTAT

La URV escull nou rector: Josep Anton Ferré

El Circ Ciutat dimarts, 13 de maig de 2014

La Universitat Rovira i Virgili de Tarragona ja té nou rector. Josep Anton Ferré ha estat escollit nou rector de la URV, amb un 53,97% de vots ponderats a les eleccions celebrades el dimarts13 de maig. L'altre candidat, Agustí Segarra, ha obtingut el 46,03% dels vots ponderats.

Josep Anton Ferré, nou rector de la URV. / urv.cat

Ferré substituirà en el càrrec a Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat des de l'any 2006. La durada del seu mandat serà de quatre anys, amb possibilitat de reelecció consecutiva una sola vegada.

L'elecció a del rector es fa per vot universal i ponderat per sectors, d'acord amb els coeficients fixats per la llei i l'Estatut de la URV. En el resultat final el vot de PDI (Personal Docent Investigador) doctor amb vinculació permanent pesa un 51%; el de l'estudiantat, un 26%; el del PAS (Personal d'Administració i Serveis) un 12%, i el de la resta del PDI, un 11%.

El candidat Ferré ha aconseguit el suport majoritari en el col·lectiu de Personal Docent Investigador Doctor amb vinculació permanent a la Universitat .

Al candidat electe l'acompanyarà l'equip format per Josep Pallarès, Catedràtic de Tecnologia Electrònica al Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica; Josep Manel Ricart, Catedràtic de Química Física al Departament de Química Física i Inorgànica i Montserrat Giralt, professora titular de Farmacologia al Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques.

També Arantxa Capdevila, professora agregada al Departament d’Estudis de Comunicació; Jordi Tous, professor titular de Psicologia Social i del Treball al Departament de Psicologia; Mar Gutiérrez-Colon, professora agregada del Departament d’Estudis Anglesos i Alemanys, Mario Ruiz, professor titular de l´àrea de Filosofia del Dret i Filosofia Política al Departament de Dret Públic.

Dades de participació

El total d'electors convocat a les urnes era de 16.754. La votació s'ha fet separadament per sectors de la comunitat universitària. Del cens del Personal Docent i Investigador (PDI), Doctor amb vinculació permanent (499); ha participat un 84,27%, un 30% més que en les anteriors elecions.

De l’altre Personal Docent Investigador (PDI) (1.573) ha participar un 30,34%, quasi el doble que fa quatre anys. Els d’estudiants (13.994) segueix sent el col·lectiu amb menys participació, però aquest cop quasi ha doblat la de les anteriors eleccions arribant fins el 5,78%.

Del Personal d'Administració i Serveis (PAS) (688) ha participat un 81,4% amb un augment de quasi 18 punts. El fet que per primer cop hi hagués dos candidats en unes eleccions a rector ha estat un factor decisiu en l’augment de la participació de tots els sectors de la comunitat universitària.

També han tingut lloc les eleccions a Claustre universitari, màxim òrgan de representació de la comunitat universitària, en què s'han renovat representants del PDI i el PAS.

Els estudiants elegiran els seus representants al Claustre al novembre. En aquest cas la votació ha estat electrònica i s'ha fet només en aquelles circumscripcions on el nombre de candidats era superior al de representants a elegir.

S’han escollit 14 representants del PDI doctor amb vinculació permanent, 1 d’altre PDI i 24 representants del PAS. A aquests representants electes s’hi ha de sumar 41 representants de circumscripcions on no s’ha fet votació perquè coincidia el nombre de candidats amb el d’escons. Finalment han quedat vacants 19 escons als que no s’han presentat candidats.

El Claustre universitari està format per 203 escons, entre els membres nats, i els representants dels quatre sectors de la comunitat universitària.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar