loader
menu

CIUTAT

El Toro i la Sevillana ocuparan, un estiu més, els expositors de souvenirs del carrer Major

El Circ Ciutat dimecres, 14 de maig de 2014

Tarragona no disposa encara d'una llei que reguli la instal·lació d'expositors als principals carrers de la Part Alta. Per això, des de fa uns anys, el carrer Major, l'artèria principal del nucli antic de la ciutat, s'ha convertit en un gran bulevard en el que cada cop més imperen, sense cap ordre, expositors de souvenirs i diferents objectes per al turista.

Una imatge habitual del carrer Major de Tarragona. /cedida

L'Associació de comerciants de la Part Alta porta tres anys demanant a l'Ajuntament que hi posi remei. La seva presidenta, Susanna Moreno, lamenta que la promesa que els va fer el consistori tampoc no es compleixi enguany: "La regidora Pat Anton i l'alcalde em van prometre que al 2014 tots els expositors estarien fora i que hi colocarien unes jardineres, però som conscients que no ho faran". És més, avui dimecres 14 de maig li han confirmat que enguany no serà.

Anton ha explicat al Circ que ara mateix s'està redactant la modificació de l'ordenança d'ocupació de via pública per tal d'intentar fer complir les demandes dels comerciants. De totes maneres, l'associació de comerciants ja ha deixat clar que no vol cap expositor que espatlli l'encant no només del carrer Major, sinó d'altres punts de la Part Alta, com la plaça del Rei, la plaça de la Font i el carrer Santa Anna, entre d'altres.

Sentir a parlar d'ordenança equival a un llarg període d'espera. Això és el que pensa Moreno: "Ha de tenir el consens de tots els grups polític i després hauria de passar pel ple, és a dir, com a mínim un any".

Els comerciants insisteixen que no pretenen enfrontar-se amb els altres professionals, però denuncien el desgavell actual pel que fa a la normativa d'ocupació de via pública. "Hi ha gent que paga el permís d'ocupació i no se li pot dir res perquè és legal, però cal buscar un sistema que no molesti", explica Moreno, qui es pregunta per què a la Rambla nova els expositors estan prohibits, i en canvi, al nucli antic no. A més, també assegura que ara mateix l'Ajuntament no cobra res.

L'ordenança també podria establir una distància mínima respecte la façana, que podria ser d'un metre com a màxim. Ara mateix, al carrer Major n'hi ha prop d'una desena i en tota la Part Alta una vintena.

El grup municipal de CiU, a través del regidor Òscar Busquets, encarregat de l'àrea de comerç, ja va denunciar aquesta sobresaturació d'expositors a principis d'estiu de l'any passat, tot qualificant el carrer Major com un "gran basar xinès".

Un altre expositor que també molesta, però que, de moment, resulta inamovible, és l'estructura que rodeja Ca L'Ardiaca.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar