loader
menu

CIUTAT

Les platges de l'Arrabassada, la Savinosa, la Mora i Tamarit mantenen la bandera blava

El Circ Ciutat dimecres, 14 de maig de 2014

Un any més, per la temporada de bany 2014, l’Ajuntament de Tarragona s’ha vist reconegut amb l’atorgament de quatre banderes blaves. En concret per les platges de l’Arrabassada, Savinosa, La Móra i Tamarit. A Catalunya, en total, s'han premiat 88 platges de 40 municipis.

La platja de l'Arrabassada. /

La platja de la Mora. / playas.es

El distintiu de les Banderes Blaves l'atorga l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d'Educació Ambiental), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, la informació i l'educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l'aigua excel·lent.

Tamarit compta amb bandera blava des de l’any 2012.

La Savinosa compta amb bandera blava des de l’any 2010.

La Mora i Arrabassada compten amb bandera blava des de principis dels noranta.

Objectius de la concessió dels guardons banderes blaves

- Elevar el grau de consciència ciutadana i el grau d'intervenció de les autoritats sobre la qualitat de l'entorn de les platges i ports d'Europa i, en particular, de la qualitat de les aigües de bany requerida per la Directiva Comunitària (76/169/CEE, de 12/8/75).

- Proporcionar, així mateix, a través de la concessió de les banderes blaves d'Europa, un símbol europeu de reconeixement i emulació a aquelles platges i ports que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització del recurs natural i el respecte de l'entorn.

Els criteris per atorgar les banderes a les platges s'agrupen en quatre grans grups: Educació ambiental i informació, Qualitat de l'aigua, Gestió ambiental i Seguretat i serveis.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar