loader
menu

CIUTAT

Dow Chemical s'alia amb BCN pel projecte Smart Cities

El Circ Ciutat dijous, 15 de maig de 2014

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el president de Dow Chemical Ibèrica, Anton Valero, i el president Global Corporatiu d'Investigació i Desenvolupament de Dow, A.N. Sreeram, han formalitzat al maig un acord de col·laboració en l'àmbit del projecte Smart Cities.

L'acte protocol·lari va tenir com a firmants de l'acord a Xavier Trias i Anton Valero. Així mateix, també van assistir a la signatura de l'acord Wiltrud Treffenfeldt, Dow Chief Technology Officer (CTO) per a EMEA i Stéphane Laloyau, Business Development Manager per a la regió Ibèrica.

A l'esquerra, el president de Dow Chemical Ibèrica, Anton Valero, i a la dreta, l'alcalde de BCN, Xavier Trias. / cedida

El propòsit del mateix és impulsar el posicionament internacional de Barcelona com a referent en Smart Cities i innovació, aplicant les solucions de Dow a l'àrea dels materials "intel·ligents", l'eficiència energètica i la sostenibilitat.

L'acord permetrà explorar i avançar en projectes d'eficiència energètica i renaturalització impulsats en ciutat, tant en cobertes com en façanes (tecnologia "green roof"), o en el tractament de revestiments verticals de façanes amb pintures ecològiques i sostenibles, i revestiments mòbils.

Amb aquesta signatura, segons l'alcalde Xavier Trias, "es reforça el posicionament de Barcelona com a Capital Europea de la Innovació, en els àmbits dels materials, l'eficiència energètica i la sostenibilitat. Barcelona vol liderar l'àmbit de les Smart Cities i per això té com a estratègia promocionar, tant en l'esfera pública com privada, iniciatives econòmiques, de mobilitat, mediambientals, socials i de govern que facilitin l'aplicació de solucions i innovacions en la ciutat".

Per la seva banda, Anton Valero va afirmar: "Som una companyia pionera en la creació de tecnologies i solucions innovadores per a la societat, i la signatura d'aquest acord suposa compartir amb l'Ajuntament de Barcelona la voluntat d'introduir millores tecnològiques en l'espai urbà. És una fantàstica oportunitat per aplicar les nostres solucions en el marc de les Smart Cities i també una plataforma de presentació per als diferents negocis de Dow".

D'aquesta manera, ambdues parts es comprometen a treballar conjuntament en el desenvolupament de projectes dins de l'àrea smart cities, energia i mobilitat elèctrica de l'Horitzó 2020 de la Comissió Europea. Així mateix, estudiaran la participació de Dow a la City Protocol Society que impulsa Barcelona, i el propòsit és establir els estàndards de qualitat de les ciutats intel·ligents al segle XXI, compartint coneixement amb altres ciutats del món, empreses, centres de recerca i institucions.

El conveni té una vigència de dos anys, prorrogable un any més. Una comissió de seguiment, formada per dos representants de l'Ajuntament i dos representants de Dow Chemical, s'encarregaran de gestionar, coordinar i fer el seguiment de l'evolució dels acords continguts en aquest conveni.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar