loader
menu

CIUTAT

Una tarragonina d'origen mexicà és la voluntària número 2017 dels Jocs del Mediterrani

El Circ Ciutat dijous, 15 de maig de 2014

La borsa de voluntaris dels Jocs del Mediterrani del 2017 continua fent-se gran. En només un any de posada en marxa, ja ha superat els 2.000 inscrits; concretament 2.276. Se'n necessiten uns 3.500. D'entre aquests, ja hi ha el voluntari número 2.017. Millor dit, voluntària. Es tracta de Beatriz León Ramírez, una veïna de Tarragona de 32 anys i d’origen mexicà, que ha rebut com a obsequi un passi anual a les piscines municipals i dues invitacions per un dels espectacle de primavera dels Teatres de Tarragona.

De blau, Beatriz León, envoltada de regidors de TGN i del Director del Comitè Organitzador dels Jocs, Ramon Cuadrat, en primer terme. / Ajuntament de TGN

El guardó per a una voluntària amb un número tant significatiu s'ha celebrat en un acte, als jardins de l'Amfiteatre, en què el director general de Tarragona 2017, Ramon Cuadrat, ha agraït la tasca feta per tots els voluntaris que ja han col·laborat amb els Jocs.

“És aquesta gran resposta de la ciutadania, i no només de la ciutat de Tarragona sinó de totes les seus, el que ens omple d’energia per seguir treballant conjuntament per fer del voluntariat de Tarragona 2017 un exemple a seguir per futures edicions dels Jocs Mediterranis”, ha recordat Cuadrat.

Per la seva banda, el tinent d’alcalde, Javier Villamayor, ha destacat que “les xifres que us presentem avui, que superen les nostres expectatives més optimistes, només són un reflex del bonic viatge que estem recorrent. ” A més, ha apuntat que al voltant del tercer trimestre d’enguany es posin en marxa una oferta específica per voluntaris dels Jocs.

23 xerrades i 22 accions voluntàries

Durant aquests dotze mesos l’organització dels Jocs ja ha programat un total de 23 xerrades informatives dirigides a les persones ja inscrites a la borsa i en les quals s’han exposat els compromisos que cal adquirir per acabar sent voluntari o voluntària durant els Jocs i el procés formatiu que es durà a terme des d’ara fins el 2017.

Un total de 641 persones han participat en aquestes trobades. Seus com Valls, El Vendrell, El Morell, Barcelona, Calafell, Cambrils o Reus ja han acollit alguna xerrada informativa amb voluntaris o entitats del municipi. Ja estan programades noves trobades en altres municipis seu dels Jocs.

D’altra banda, 335 voluntaris també han format part d’alguna de les més de vint accions voluntàries organitzades durant el darrer any tant pels mateixos Jocs Mediterranis com per altres iniciatives del territori. Així doncs, en aquest poc més d’un any un total més de 900 voluntaris en format participat en alguna xerrada o activitat voluntària dels Jocs.

Pla de formació

Actualment, s'està treballant el pla formatiu que s’ajusti a les necessitats dels Jocs Mediterranis i dels seus voluntaris. Per tal de garantir un bon desenvolupament de les tasques a realitzar, està previst dissenyar un itinerari personal que dirigeixi el voluntari a la formació més adient segons el seu perfil.

Durant aquest any està previst posar en funcionament un paquet d’accions formatives que començaran al tercer trimestre i es realitzaran a diferents punt del territori. Els àmbits d’aquests cursos estan dins d’idiomes, activitats físiques i esportives, hoteleria i turisme i habilitats comunicatives.

Des de l’inici d’aquest any, l’organització de Tarragona 2017 ha donat la possibilitat a tots els voluntaris inscrits a la borsa de participar als cursos formatius realitzats: anglès, hostessa i socorrisme.
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar