loader
menu

CIUTAT

La dona de blanc i els dos nens d'Urgències: la llegenda secreta de l'hospital de Santa Tecla

Sergi Casado Ciutat dijous, 15 de maig de 2014

El cinema utilitza sovint els hospitals com a escenaris de misteri, por, angoixa, terror, mort i fins i, en ocasions, hi fa aparèixer esperits, més coneguts com a fantasmes. També ànimes que hi transiten i que només es relacionen amb els pacients.

Unes escales a prop d'Urgències. / circdetarragona.com

El de Santa Tecla, aixecat l'any 1588, compta amb anys més que suficients per amagar secrets i llegendes que perduren i que fan que en certs espais s'hagin detectat presències extranyes.

És l'hospital on han anat a parar tots els ferits de les diferents guerres i conflictes que ha patit la ciutat durant el temps que porta obert i també el destí dels malalts per epidèmies i de milers de tarragonins i tarragonines.

Tot i la remodelació a finals dels anys vuitanta, part de l'estructura antiga encara es conserva. I és just al costat del servei d'Urgències.

Des de fa anys, en el box 1, com així se l'anomena, sembla que, de tant, hi apareixen dos nens agafats de la mà i vestits d'una altra època. I a la planta quarta, ubicada al nou edifici, s'hi passeja una dona de mitjana edat, tota vestida de blanc.

Ningú els ha vist, però és que explica la llegenda. Ni als dos vailets avitllats amb roba de fa segles, ni tampoc la dona.

Només els veuen els pacients, principalment, els que es troben en un estat més greu. Al box 1 d'Urgències, sempre els dos nens riallers, i la dona amb bata blanca, a la planta quarta.

Un pacient li ha explicat avui a un treballador que "una dona vestida de blanc ha estat aquí tota la nit, i quan han sonat les campanes, ha marxat".

La convivència, però, sembla que és del tot pacífica.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar