loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Miquel Cabal i Pau Berenguer guanyen els premis literaris Ciutat de Tarragona

El Circ Cultura i patrimoni diumenge, 18 de maig de 2014

El barceloní Miquel Cabal i Pau Berenguer, de Sueca, han estat els guanyadors dels premis literaris Ciutat de Tarragona. De les 19 obres rebudes per optar al 14è Premi de traducció Vidal Alcover 2014, n'ha resultat guanyador el projecte de Miquel Cabal Guarro, de traduir el clàssic rus Petersburg, d’Andrei Beli, “perquè l’obra presentada té unes dificultats estilístiques importants i les mostres aportades permeten preveure un resultat immillorable”, tal i com ha destacat el Jurat.

El barceloní Miquel Cabal. / ajuntament de TGN

Pau Berenguer. / Ajuntament de TGN

Miquel Cabal (Barcelona, 1977) és llicenciat en Filologia Eslava i té una àmplia experiència com a traductor del rus. El jurat estava integrat per Jordi Jané, Jaume Medina, Joaquim Sala-Sanahuja, Monika Zgustova i Rosa M. Ibarz com a secretària.

El premi de traducció Vidal Alcover és únic en la seva especialitat. Està dotat amb 12.000 euros i l'obra resultant serà editada per Edicions 1984. Precisament, dintre d'uns mesos (juliol) veurà la llum l'obra que va guanyar aquest mateix premi l'any 2010, El sopar de cendra, de Giordano Bruno, en traducció d'Anna Casassas.

Premi Tinet

Pel que fa al veredicte del 15è Premi de narrativa curta per internet Tinet, dels 261 treballs presentats, el guanyador ha estat el conte titulat Cosins llunyans, de Pau Berenguer. Es tracta d'una història “de fina ironia i divertida representació del poder”, també segons informa el Jurat, constituït per Noemi Bagès, Josep Ballester, Àngel-Octavi Brunet, Andreu Carranza, Rosa Pagès i Enric Brull com a secretari.

Pau Berenguer (Sueca, 1978) és professor de secundària i s'estrena amb aquest conte en el món de l'edició. El premi està dotat amb 1.000 euros i l'obra serà editada per Cossetània edicions junt amb altres 14 contes, també seleccionats pel jurat.

Finalment, enguany, el 23è Premi Pin i Soler ha estat declarat desert. De les 93 propostes presentades, el jurat no ha arribat a un acord per establir un guanyador final. El jurat estava integrat per M. Lluïsa Amorós, Margarida Aritzeta, Gerard Guix, Antoni Pladevall, Joan Rendé i Josep Rovira com a secretari. El premi està dotat amb 21.000 euros i l'obra guanyadora és editada per Columna edicions.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l'ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona.

En l'edició d'enguany, l'organització valora l'alta participació i la correcta organitació de tot el procés. Pel que fa al veredicte, mostra satisfacció pels dos premis atorgats, un perquè obre les portes a nous autors (Tinet), l'altre perquè consolida propostes de molt alt nivell (Vidal Alcover).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar