loader
menu

CIUTAT

Antonio Rodríguez (PSC) dimiteix per un presumpte cas d'immigració il·legal

Sergi Casado Ciutat dimecres, 16 de gener de 2013

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), ha comparegut el dimecres 16, d'urgència, per donar comptes de la dimissió del regidor Antonio Rodríguez, per un presumpte delicte d'afavorir la immigració il·legal a través d'un gimnàs que juntament amb la seva germana al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau.

Una imatge de la roda de premsa de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballestros, informant de la dimissió d'Antonio Rodríguez. / circdetarragona.com

El regidor del PSC Antonio Rodríguez/Circdetarragona

Acompanyat de la majoria dels regidors de l'equip de govern i disculpant l'absència dels que no hi han pogut assistir, el batlle ha començat llegint la carta de dimissió del propi Rodríguez: "Aquest matí he prestat declaració com a imputat davant de la policia Nacional de Barcelona, per un presumpte delicte relacionat amb la immigració. Davant d'aquesta situació et presento la meva dimissió com a regidor per no perjudicar la imatge de l'Ajuntament de Tarragona, de la nostra ciutat, i així tindré més temps per dedicar- me a demostrar la meva innocencia i preparar la defensa. Entenc que sóc innocent del delicte que se m'imputa pero aquest procés pot malmetre la imatge del Consistori, dels meus companys de Tarragona i per aquesta raó prenc aquesta decisió".

L'alcalde ha recordat que els fets pels quals Rodríguez ha estat imputat s'haurien produït quan no era regidor, tot i que tampoc ha aclarit si van ser abans que va entrar com a edil al 2007. L'altra etapa en què el regidor dimissionari va estar fora del consistori va ser des del juny de 2011 fins el març de 2012, quan va tornar al govern arran de la dimissió de la regidora d'esports, Natàlia Rodríguez, i va ocupar la seva cadira.

Ballesteros, en un to compungit, ha destacat el gest del ja ex regidor d'Espais Públics: "Li agraeixo el gest perquè això l'honora i tampoc resulta massa habitual. La seva trajectòria ha estat impecable, de tracte personal exquisit i amb una gran capacitat de tracte i de gestió". L'alcalde ha afirmat també que havia parlat amb ell després que aquest ha prestat declaració en una comissaria de la Policia Nacional de Barcelona avui al matí. A més, ha negat que el ja ex regidor fos detingut ahir, com apuntaven algunes informacions.

Quant als pressumptes fets que han provocat la marxa voluntària de Rodríguez, l'alcalde ha explicat que "no hi ha sumari ni tampoc no tinc els detalls concrets". El que sí ha anunciat és que el Partit dels Socialistes de Catalunya el suspendrà de militància; una decisió que s'adoptarà en la reunió setmanal que fa l'executiva local socialista de Tarragona. El fet que Rodríguez ha declarat a Barcelona i que, junt amb ell, també s'hagin detingut més persones (en principi la xifra seria de 5) podria ser un indici que es tracta d'una xarxa d'immigració a més gran escala, cosa que, de moment, no està demostrada.

L'edil ha declarat al matí per un suposat delicte vinculat a activitats privades i no per la seva tasca a l'Ajuntament. La Policia, que va detenir cinc persones més, investiga si es va fer servir un negoci familiar (un gimnàs) per a regularitzar immigrants sense papers suposadament provinents del Pakistan.

Amb la marxa de Rodríguez es produeix l'inevitable efecte dominó en el cartipàs municipal i Ivana Martínez, que va concórrer en els comicis de 2011 com a número 14, passarà a ser regidora, tot i que no ocuparà la regidoria de Rodríguez. Ballesteros ha avançat que això provocarà reestructuracions en les regidories, però no ha avançat quines seran. L'equip de govern del PSC intentarà que la nova edil socialista pugui estar present en el plenari que se celebrarà el divendres 18.

Dimissió a dos quatre de la tarda

Antonio Rodríguez ha presentat la dimissió a dos quarts de quatre de la tarda. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha acceptat la renúncia de Rodríguez, i ho ha anunciat immediatament a la seva pàgina de Facebook, en què, assegura que Rodríguez ha insistit que és del tot innocent, però que ha fet el pas per no perjudicar la ciutat.

Antonio Rodríguez (Palència, 1968) va ser regidor de Manteniment i Espais Públics de l’Ajuntament de Tarragona des de 2007 fins 2011. A les passades eleccions municipals no va obtenir regidoria perquè ocupava el tretzè lloc en la llista i el PSC tan sols en va obtenir 12. La renúncia, al març de 2012, de la regidora d'esports, Natàlia Rodríguez, va obrir, altre cop, la porta del govern municipal a Antonio Rodríguez, el qual va recuperar les responsabilitats en Espais Públics, Manteniment i Brigada d'Intervenció Ràpida.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar