loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Més d'una seixantena d'universitats d'arreu del món ja s'han interessat pel Congrès Internacional d'Arqueologia del novembre

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 20 de maig de 2014

Quan falten sis mesos per a la celebració del Segon Congrés Internacional d'Arqueologia de la Tarraco Biennal, ja s'han rebut una seixantena de comunicacions procedents d'universitats i centres d'investigació d'arreu del món.

El president de la Fundació, Joan Josep Marca, presenta el Congrès. / Fundació Mútua Catalana.

El congrés, organitzat per la Fundació Privada Mútua Catalana, tindrà lloc del 26 al 29 de novembre de 2014 al Palau Firal i de Congressos de Tarragona i se centrarà en la figura i l'època de l'emperador August, del qual se celebra enguany el bimil·lenari de la seva mort.

L'objectiu de la trobada internacional és aplegar un nombrós i selecte grup d'investigadors que facin les seves aportacions científiques per a un millor coneixement de la figura d'August, la seva obra i el seu llegat. El congrés estarà dividit en tres àmbits: 'Un món en transformació' el dia 26; 'La Hispània d'August' el dia 27 i 'Tarraco' el dia 28 de novembre. L'última jornada es dedicarà a fer visites organitzades als museus i monuments de la ciutat.

Les comunicacions es presentaran al llarg de les tres jornades i es combinaran amb les ponències i els debats que formen part del programa oficial del congrés. Cada dia s'ha programat a la tarda una conferència oberta a tothom per tal d'apropar els coneixements dels experts als ciutadans.

El comitè científic, que s'encarrega de preparar els continguts del congrés, està format per la URV, el Museu d'Història de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic, la Reial Societat Arqueològica, l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, el Departament de Cultura de la Generalitat i l'Arquebisbat de Tarragona.

La Fundació Mútua Catalana és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la promoció de la cultura a Tarragona i que va crear el 2012 el primer congrés internacional de la Tarraco Biennal. Ara, en patrocina el segon i col·labora amb el festival Tarraco Viva, que també dedica l'edició d'enguany a la figura d'August.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar