loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

L'Ajuntament dóna feina durant 6 mesos a 30 veïns de la Part Alta i Campclar

El Circ Ciutat > Economia dimarts, 20 de maig de 2014

Aquest mes finalitzen les accions de formació integrada dins del Projecte Treball als Barris, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu. Donaran feina a una trentena de veïns de la Part Alta durant sis mesos. Aquestes accions tenen com objectiu la millora de les competències transversals i professionals de l’alumne i completar el seu itinerari d’inserció sociolaboral mitjançant l’experienciació laboral.

Font: Ajuntament de TGN

A principis d’any es van seleccionar els alumnes d’aquestes accions formatives, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, seguint els criteris del projecte que es va iniciar a mitjans de març. Durant casi tres mesos els participants han rebut formació amb una durada de 180, 200 i 220 hores respectivament, ja sigui teòrica o pràctica en diverses matèries:

-Neteja de dependències.

- Manteniment i millora d’espais verds

- Rehabilitació i manteniment d’espais.

Més del 75% del alumnes de les accions de formació integrada seran contractats per l’Ajuntament de Tarragona. La possibilitat de tenir un contracte ha sigut un incentiu molt important per a la participació i l’aprofitament de l’acció formativa. Els trenta contractes es formalitzaran durant el mes de juny, per un període de 6 mesos i una jornada laboral del 100 per cent.

Els serveis i departaments de l’Ajuntament de Tarragona que gestionen i treballen les especialitats en les que s’han format als alumnes acolliran als nous treballadors, afavorint així el funcionament i l’estat de diferents indrets i serveis de la Part Alta, camp Clar i zones d’influència.

“És tracta d’ una bona oportunitat per a persones que es troben a l'atur i que amb el programa poden desenvolupar un itinerari complet de formació i experiència laboral que els ajudarà a augmentar les opcions de trobar feina un cop finalitzin el contracte”, afirma el tinent d’alcalde responsable de treball i Activació Econòmica, Xavier Tarrés.

Tarragona té actualment dos barris, Camp Clar i la Part Alta, que han estat beneficiaris de les actuacions de millora i promoció de la Llei de Barris i el programa que l'acompanya, Treball als barris. Gràcies a aquest programa, des de fa uns anys, es desenvolupen accions de formació i ocupació per incidir en la millora de les oportunitats laborals de les persones en situació d'atur que resideix en aquestes zones.

Les accions d'inserció laboral han complementat altres actuacions tant importants com per exemple la Rambla de Camp Clar, que ha contribuït a canviar la fisonomia del barri.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar