loader
menu

CIUTAT

El Port de TGN mou més de 7 milions de tones durant el primer trimestre de l'any

El Circ Ciutat dimarts, 20 de maig de 2014

El Port de Tarragona tanca el primer trimestre del 2014 amb un increment del 3,5% del tràfic total, amb un moviment de 7,6 milions de tones de mercaderies. Aquests resultats posicionen el Port de Tarragona com el quart port més important de l’Estat espanyol en volum de tràfic de total.

Foto: Port de Tarragona

La càrrega general en contenidor, un dels tràfics d’impuls estratègic del Port de Tarragona, ha registrat un creixement del 4,3% amb un moviment total de 38.641 teus durant els tres primers mesos de l’any. I s’ha incrementat en un 1,9% els contenidors de càrrega, i en un 31,6% els contenidors de descàrrega.

També cal destacar el creixement del transport de contenidors entre el Port de Tarragona i destinacions internacionals. Fins el mes de març, la infraestructura portuària ha augmentat en un 19,1% les exportacions de contenidors, i en un 56,9% les importacions.

Els principals països de destinació de contenidors carregats al Port de Tarragona són Israel, Nigèria i Veneçuela.

Impuls del sector energètic

Els productes energètics, un dels principals tràfics tradicionals de la infraestructura portuària, manté el seu creixement a l’alça. Fins el mes de març, les terminals portuàries han manipulat 5,2 milions de tones de productes energètics, un 7,1% que en el mateix període del 2013. Destaca l’inici de la recuperació del moviment de carbó (+83,5%) i l’increment de la benzina (+109,8%).

Els productes químics també mostren bons resultats. En els primers tres mesos del 2014 s’han transportat 544.306 tones, a un ritme de (+1,2%), i incrementant l’exportació en un 1,6%. L’augment també ha estat significatiu en els productes siderometal·lúrgics (+4,9%) i en el moviment de materials de construcció (+24,9%).

El Port de Tarragona és el primer port de l’Estat en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Fins el març el Port ha manipulat 1,1 milions de tones d’agroalimentari, amb un creixement significatiu en el moviment de pinsos i farratges (+9,8%), productes congelats o refrigerats per al consum (+290,2%) i les conserves (+58,1%).

Els resultats d’aquest primer trimestre posen de manifest que el Port de Tarragona creix en diversificació i, a la vegada, també consolida els grans tràfics tradicionals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar